گوشت یکی از ضروریترین مواد غذایی در سبد غذایی خانوادهها است که مواد مورد نیاز بدن را تامین میکند. گوشت دارای پروتئین و آهن فراوانی است که به راحتی جذب بدن میشود و برای کودکان و نوجوانان یک ماده ضروری محسوب میشود. با استفاده از روش طبخ مناسب، تنظیم میزان حرارت در پخت و با استفاده از افزودنیهای معطر بوی زهم گوشت قرمز را از بین برده و یک غذای لذیذ و خوشطعم تهیه کنید. با مجله دلتا همراه باشید تا روش های از بین بردن بوی زهم گوشت گوسفندی را بیاموزید.
نمک و نشاسته به میزان ۱ به ۲ را با هم مخلوط کنید و در مقداری سرکه ریخته و گوشت را داخل آن گذاشته و به آرامی مالش دهید تا محلول نشاسته و نمک و سرکه به خورد آن برود سپس گوشت را آبکشی کنید.
به ازای یک کیلوگرم گوشت، حدود یک مشت آرد بپاشید و پس از یک یا دو ساعت گوشت را با آب معمولی بشویید.
روی سطح گوشت مخلوط سرکه و سیر له شده را بمالید و پس از ۳۰ دقیقه گوشت را با آب بشویید و طبخ کنید.
برای اینکه گوشت شما پس از پخت بو ندهد آن را قبل از فریز کردن ۳-۴ ساعت در سرکه، برگ بو، زعفران، سیر و پیاز رنده شده بخوابانید و سپس در فریزر بگذارید.
برای از بین بردن بوی زهم گوشت ، گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس روی آن مقداری مخلوط سرکه سیب و آب بریزید و ظرف حاوی گوشت و این ترکیب را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرکه در گوشت نفوذ نماید.
موقع پخت برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز، از پیاز و فلفل دلمهای استفاده کنید.
برای گرفتن بوی گوشت میتوانید از سیر و ادویه (زردچوبه، فلفل و …) استفاده کنید.
ادویه کاری بهترین ادویه برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز چرخکرده است و طعم و بوی فوقالعادهای به غذا میبخشد.
اگر به غذاهایی که با گوشت چرخ کرده درست میشود علاقه دارید، شفته سماق کاشانی را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه سبزی پلو دامغانی را بخوانید.
دمپخت، غذایی شبیه به استانبولی است که در هر گوشهای از ایران بهشکلهای مختلف طبخ میشود. پایه اصلی این غذا برنج، پیاز و انواع سبزیجات و البته گاهی گوشت است. دمپختک شیرازی، یکی از غذاهای محلی استان فارس است که با انواع گوشت (مرغ، گوسفند یا گوساله)، برنج، پیاز، سیر، کلم برگ یا کلم قمری، هویج، عدس، سبزیجات، لوبیا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درست میشود. نسخه گیاهی دمپختک شیرازی بدون گوشت طبخ میشود و غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که به جلوگیری از انواع بیماریها کمک میکند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت را یاد بگیرید.
برنج را با مقداری آب ولرم و نمک بهمدت چند ساعت خیس کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را در آن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.
سیرها را در قابلمه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس هویجها را به بقیه مواد اضافه کنید و تفت دهید.
عدس و لوبیای از قبل خیسشده را آبکش کنید و سپس بههمراه ۲ لیوان آب، نمک، فلفل سیاه و ادویه در قابلمه بریزید. اجازه دهید تا گوشت، عدس و لوبیا روی شعله ملایم گاز پخته شوند.
کلم برگ را بههمراه سبزیجات تازه خردشده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و بهمدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشانید.
برنج را در قابلمه بریزید. مقداری آب و نمک برای پخت به برنج اضافه کنید. توجه کنید که آب برنج باید بهاندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد قابلمه باشد. شعله گاز را متوسط کنید و اجازه دهید تا آب برنج به خورد آن برود.
پس از تمام شدن آب برنج، دمکنی بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا برنج بهمدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. دمپختک شیرازی شما آماده است. قبل از سرو، روی برنج روغن داغ بریزید و همراه با سالاد شیرازی و ترشی به سر میز بیاورید.
اگر به غذاهای برنجی علاقه دارید، ته چین قورمه سبزی را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: چند نوع سوپ رژیمی و خوشمزه را بخوانید.
سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ است. سبزی پلو دامغانی عطر و بوی فوقالعادهای دارد و بسیار لذیذ و خوشمزه است. این غذا بسیار سریع و آسان پخته میشود. سبزی پلو دامغانی یک پیشنهاد ویژه برای شما است که هفته لذیذی را شروع کنید. حتما امتحان کنید و از طعم و مزه فوقالعاده آن لذت ببرید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه سبزی پلو دامغانی را یاد بگیرید.
بادمجانها را روی تخته برش به صورت حلقهای برش دهید. سپس در یک صافی بریزید و روی آن نمک بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود. سپس داخل یک تابه به همراه کمی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. در این زمان پیاز را بشویید و پوست کنید و روی تخته برش آنها را نگینی خرد کنید. گوجهها را بشویید و داخل غذاساز بریزید تا پوره شود. سبزی پلویی را بشویید و ریز خرد کنید.
در تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود. گوشت را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید رنگ گوشت تغییر کند. در این فاصله ادویه را که شامل نمک فلفل سیاه، دارچین است به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. سپس پوره گوجهفرنگی را به همراه رب گوجهفرنگی به مواد اضافه کنید تا رنگ رب باز شود و مواد با هم مخلوط شوند. سپس ۱ لیوان آب به گوشت اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا مواد بپزد. وقتی آب مواد تمام شد زیر شعله را خاموش کنید.
برنج را در آب نمک به مدت ۲ ساعت خیس کنید. سپس یک قابلمه آب را روی شعله زیاد قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد برنج از قبل خیس کرده را بعد از آنکه آب اضافی آن را خالی کردید به آب جوش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه وقتی آب برنج کمی باقی مانده بود سبزی پلویی را اضافه کنید. سپس وقتی برنج نرم شد به وسیله یک قاشق یک دانه از برنج را بیرون آورید و با ناخن به وسط برنج فشار دهید. اگر با کمی فشار برنج نصف شد، یعنی برنج آماده آبکش شدن است. برنج را آبکش کنید و کمی آب سرد روی برنج بریزید.
در قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و هر نوع تهدیگی که دوست دارید بگذارید. میتوانید از سیبزمینی یا نان استفاده کنید. سپس یک کفگیر برنج به همراه سبزی روی تهدیگ بریزید و سپس مواد گوشتی و بادمجان از قبل کنار گذاشتهشده را اضافه کنید و بعد دوباره مقداری برنج و مواد گوشتی و بادمجان را بریزید. این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را بگذارید و روی شعله ملایم به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا سبزی پلو دامغانی آماده شود.
چند مدل غذای برنجی راحت را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه ته چین قورمه سبزی را بخوانید.
سمبوسه از محبوبترین غذاهای آسیایی است که تنوع بالایی دارد و با مواد مختلف تهیه میشود. محبوبیت این غذا به قدری بالاست که به شهرت جهانی رسیده و در بیشتر کشورهای جهان آن را سرو میکنند. در بین انواع سمبوسه میتوان به سمبوسه سیبزمینی، سمبوسه گوشت، سمبوسه سبزیجات، سمبوسه پنیری، سمبوسه مرغ و غیره اشاره کرد که بسیار پر طرفدار هستند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه سمبوسه مرغ را یاد بگیرید.
مرغ را بپزید. پس از پخت آن را ریش ریش کنید.
پیاز را نگینی خرد و در حدی سرخ کنید که طلایی و نرم شود. قارچ و فلفل دلمه را خرد و با پیاز ترکیب کنید و اجازه دهید کمی سرخ و آب اضافی آن کشیده شود. مرغ ریششده را نیز میتوانید به صورت جداگانه یا همراه با سبزیجات تفت دهید.
در این مرحله رب گوجه و ادویه سمبوسه را همراه نمک اضافه نمایید. کمی که تفت خورد مواد را کنار بگذارید تا خنک شود.
پیچیدن سمبوسه مرغ نیز مانند سمبوسه جنوبی صورت میگیرد. کافی است یک نان لواش را به صورت مستطیل برش بزنید و به صورت مثلثی روی هم قرار دهید تا کامل بسته شود.
داخل تابه به اندازهای روغن بریزید که کنارههای سمبوسه نیز کاملا با روغن در تماس باشد و سرخ شود. بگذارید روغن روی شعله متوسط داغ شود. سمبوسههای پیچیدهشده را با کمی فاصله در تابه بچینید و دو طرفشان را سرخ کنید. این کار را برای همه سمبوسهها تکرار کنید و در صورت لزوم در هر مرحله کمی روغن اضافه نمایید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه پیتزا در ماهیتابه را بخوانید.
سوپ یک وعده غذایی سبک است که میتواند حجم زیادی از معده را پر کرده و در کنار آن کالری کمی داشته باشد؛ بهخصوص اگر از انواع مواد غذایی پرکالری همچون شیر پرچرب، خامه، پنیر و غیره استفاده نکنیم، یک میانوعده یا پیشغذای سالم خواهیم داشت. مصرف سوپ سبزیجات رژیمی پیش از وعدههای غذایی نشان داده که افراد وعده غذایی اصلی خود را کمتر میل کرده و از آنجایی که این سوپها کالری ندارند، در نتیجه به مرور زمان شاهد کاهش وزن خواهند بود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه سوپ کرفس رژیمی را یاد بگیریم.
در طرز تهیه سوپ رژیمی چربی سوز کرفس، ابتدا سبزیجات خود را شامل کرفس، فلفلها، کلم و پیازچه خود کرده و درون قابلمه میریزیم. سپس آنها را کمی با روغن تفت داده و گوجهها را پس از پوست کندن و خرد کردن آنها اضافه میکنیم. در این مرحله گوجهها آب اضافی خود را درون قابلمه پس میدهند.
در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم روی حرارت کم، سبزیجات نرم شوند. سپس هشت لیوان آب را درون قابلمه میریزیم و ادویهها را اضافه میکنیم. در این مرحله اجازه میدهیم ۴۵ دقیقه با در بسته و حرارت کم بپزند. سوپ چربیسوز ما آماده است.
گل کلم: این سوپ حاوی گل کلم، شیر کمچرب، کرفس، روغن گیاهی، نمک و فلفل است.
سوپ کلم: این سوپ با انواع مختلفی از سبزیجات همچون کلم، گوجه فرنگی، هویج، کرفس، پیاز، آب گوجه فرنگی، آب گوشت گاو، فلفل دلمهای و لوبیا سبز تهیه میشود.
کدو تنبل: یکی از انواع قویترین سوپ چربیسوز، سوپ کدو تنبل است که از روغن زیتون، کدو تنبل، گردو، پیاز، آب مرغ، نمک، برگ بو و کره نرمشده تهیه میشود و میتوان آن را بهعنوان یک وعده غذایی مصرف نمود.
سوپ گشنیز: در تهیه این سوپ چربیسوز شکم از گشنیز، هویج خردشده، چیلی سبز آرد ذرت، سیر و پیاز، کلم، آبلیمو، نمک، کمی روغن و عصاره سبزیجات استفاده میشود.
پیشنهاد مطالعه: رازهای تهیه یک سالاد الویه خوشمزه و متفاوت را بخوانید.