مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه ۱۲ غذای لذیذ بدون برنج

مصرف زیاد برنج موجب افزایش چربی شکم، ریسک دیابت نوع دوم و سندرم متابولیک می‌شود. پس سعی کنید غذاهای بدون برنج را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید.
چندین نمونه غذای بدون برنج

برنج سفید از مواد غذایی محبوب مردم قاره آسیا است، به طوری که مردم این قاره ۹۰ درصد برنج دنیا را مصرف‌‌ می‌کنند. در ایران نیز استفاده از برنج متداول بوده و جزو پر مصرف‌ترین مواد غذایی به شمار‌‌ می‌رود. ولی استفاده بیش از حد از برنج ضررهای زیادی را به بدن شما‌‌ می‌رساند. در این بخش از مجله دلتا سعی کردیم چندین نمونه غذای بدون برنج را به شما معرفی کنیم که بسیار هم پر طرفدار هستند.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر نه فقط در ایران بلکه در کشورهای مختلف جهان طرفداران زیادی دارد و در هر منطقه‌ای به روشی خاص تهیه می‌شود.

غذای بدون برنج

سالاد الویه

سالاد الویه برای مهمانی‌‌‌های ویژه، جشن تولد و جشن‌‌‌های دیگر مناسب است. بعضی‌‌‌ها سالاد الویه را با نان باگت و برخی با نان لواش سرو‌‌ می‌کنند.

مرغ بریان

مرغ بریان غذایی لذیذ و خوشمزه است که مطمئنا شما عزیزان از خوردن آن لذت خواهید برد. برای تهیه این غذا به مرغ، پیاز، فلفل، سیب‌زمینی و آبلیمو نیاز دارید.

شامی کباب

شامی کباب یک غذای خوش خوراک و بسیار ترد‌‌ است که در کمتر از یک ساعت‌‌ می‌توانید آن را آماده کنید. مواد اولیه اصلی لازم برای تهیه این غذا عبارت‌اند از پیاز، گوشت، لپه و تخم‌مرغ.

 غذاهای بی برنج

ماکارونی از چندین نمونه غذای بدون برنج

ماکارونی مملو از ویتامین A است که برای سلامت و شادابی پوست مفید به نظر‌‌ می‌رسد. برای تهیه این غذای ساده و خوشمزه تردید نکنید.

آبگوشت

آبگوشت غذایی مقوی و خوشمزه است که باید کاملا جا بیفتد تا بتواند طعم عالی به خود بگیرد و اصیل بودن آن حفظ شود.

کباب تابه‌ای

اگر که هوس کباب کرده‌اید و نمی‌توانید از بیرون تهیه کنید، با داشتن مواد لازم‌‌ می‌توانید همین الان کباب تابه‌ای را از داخل مطالب مجله بیابید و آن را درست نمایید.

کوکو اسفناج

 کوکو اسفناج یکی از محبوب‌ترین و پر طرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه خیلی سریع آماده‌‌ می‌شود.

کوکو

آش رشته

آش رشته یکی از بهترین و محبوب‌ترین آش‌‌‌های ایرانی است. این آش جزو غذاهای سنتی ایرانیان است که هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش‌غذا‌‌ می‌توان آن را سرو کرد.

کشک بادمجان

کشک بادمجان از جمله غذایی‌‌‌های سنتی و خوشمزه است و علاوه بر اینکه طرز تهیه آسانی دارد‌‌ می‌توانید به روش‌‌‌های گوناگون آن را به زیبایی تزیین کنید و لذت ببرید.

کتلت سیب‌زمینی

کتلت سیب‌زمینی یکی از غذاهای ساده و خوشمزه است که با روش‌‌‌های گوناگون طبخ‌‌ می‌شود. شما‌‌ می‌توانید کتلت سیب‌زمینی را با گوشت و ادویه‌‌‌های خاصی مزه‌دار کنید.

پیتزا قارچ و گوشت

پیتزا پختن در خانه لطفی دارد که شاید پیتزا خوردن بیرون از خانه نتواند به پای آن برسد. پس پیتزا قارچ و گوشت را در خانه تهیه کنید و یک شام لذت‌بخش صرف کنید.

 نمونه غذا

پیشنهاد مطالعهخورشت ماست را در مجله بخوانید.

فلافل اسفناج، یک شام مغذی و سبک

در فلافل اسفناج علاوه بر نخود از اسفناج نیز استفاده می‌شود که فلافل را خوشمزه و پر خاصیت می‌کند. اسفناج سرشار از ویتامین‌های مختلف و آهن است.
طرز تهیه فلافل اسفناج

فلافل اسفناج یکی از انواع فلافل‌ها است که روش طبخ متفاوتی دارد، زیرا قرار است از سبزی همه فن حریف اسفناج برای تهیه آن استفاده کنید. فلافل اسفناج را‌ می‌توانید با نان پیتا و انواع سس‌ها سرو کنید و یا از نان باگت استفاده و با سس دلخواه میل نمایید. اسفناج یک سبزی فوق‌العاده پر خاصیت است که در سلامت استخوان و مغز و رفع کم‌خونی نقش بسیار مهمی دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه فلافل اسفناج را با هم یاد بگیریم.

مواد لازم

  • نخود ۲ پیمانه
  • اسفناج ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۶ حبه
  • زیره و ادویه کاری از هر کدام ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، ادویه کتلت به مقدار لازم

 فلافل اسفناج

طرز تهیه فلافل اسفناج

مرحله اول

نخود‌ها را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا هم نفخ آن را بگیرد و هم راحت بپزد. اسفناج‌ها را که‌ می‌توانید به دلخواه مقدار آن را کم و زیاد کنید، پاک کنید و ساقه آن را کمی بگیرید. سپس بشویید و بگذارید تا آب اضافی اسفناج کشیده شود.

مرحله دوم

در ادامه باید نخود خیس خورده را به همراه اسفناج و پیاز پوست گرفته و ۴ قاچ‌شده و سیر پوست کنده داخل غذاساز بریزید و یا از چرخ گوشت رد کنید تا مواد به خوبی میکس و یکدست شوند. سپس داخل کاسه بریزید و به آن ادویه‌ها و زیره و کاری را اضافه نمایید.

مرحله سوم

برای پخت فلافل اسفناج در تابه باید داخل یک شیرجوش مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس مواد فلافل اسفناج که کاملا منسجم شده را به اندازه دلخواه در دست گرد کنید و یا از قالب زن فلافل استفاده کنید تا اندازه‌های آن یکدست باشد. حالا فلافل را داخل روغن داغ بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا سرخ شود. در انتها روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید.

 تهیه فلافل اسفناج

مرحله چهارم

برای پخت فلافل اسفناج در فر که به صورت رژیمی‌تر است و روغن کمتری در آن مصرف‌ می‌شود، باید کمی سینی فر را چرب کنید و فلافل اسفناج را داخل سینی بچینید و در فر ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد. در حین پخت فلافل اسفناج را زیر و رو کنید تا خوب برشته شود.

نکات مهم برای طرز تهیه فلافل اسفناج

  • اگر مواد انسجام کافی نداشت کمی آرد سفید به مواد اضافه کنید.
  • می‌توانید به دلخواه مقدار سیر را کم و زیاد کنید.
  • اگر به انواع فلافل علاقه دارید، فلافل لبنانی را هم بخوانید.

فلافل با اسفناج

پیشنهاد مطالعهسس پنیر، یک چاشنی فوق‌العاده خانگی را در کنار این فلافل میل کنید.

طرز تهیه چلوکباب وزیری در خانه

چلوکباب وزیری به این دلیل که از کباب کوبیده و جوجه کباب تشکیل شده است، محبوبیت زیادی دارد. میکس این دو نوع کباب همراه با گوجه و فلفل کبابی طعم بی‌نظیری خواهد داشت.
طرز تهیه چلوکباب وزیری

یکی از غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی انواع کباب است. کباب در خارج از ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. کباب‌‌ها انواع گوناگونی دارند و به صورت خوراک یا به همراه برنج سرو‌‌ می‌شوند. یکی از غذاهای پرطرفدار کبابی، چلوکباب وزیری است. کباب وزیری در واقع شامل یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ جوجه کباب‌‌ می‌شود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه چلوکباب وزیری را یاد بگیریم.

مواد لازم برای طرز تهیه چلوکباب وزیری

  • ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۴۰۰ گرم جوجه
  • زعفران دم کرده
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • ۲ قاشق ماست چکیده
  • آب لیموی ترش
  • روغن زیتون
  • نمک و فلفل به میزان کافی

چلوکباب وزیری

طرز تهیه چلوکباب وزیری

مرحله اول

برای پخت کباب کوبیده آبدار، ابتدا ۱۰۰ گرم پیاز را رنده کنید. توجه داشته باشید که نسبت گوشت به پیاز بهتر است که یک چهارم باشد. پس برای ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، ۱۰۰ گرم پیاز مناسب است. سپس این دو را با یکدیگر مخلوط کنید و ورز دهید. باید در هنگام ورز دادن گوشت کاملا با پیاز ترکیب شود.

در همین زمان نیز فلفل و نمک را اضافه کنید. در انتها نیز گوشت را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از یک ساعت مجدد آن را ورز دهید تا آماده شود.

مرحله دوم

یک جوجه کامل را پاک کرده و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را در اندازه‌‌های مساوی مناسب کباب کردن برش بزنید. یک الی دو عدد پیاز را متناسب با حجم مرغ به شکل خلالی برش بزنید. پیاز را به همراه لیمو ترش تازه، روغن زیتون، ماست چکیده و نمک و فلفل درون ظرف مناسب قرار دهید. همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.

جوجه کباب

مرحله سوم

برای درست کردن پلوی سفید باید چند بار آن را با آب ولرم بشویید تا کثیفی آن از بین برود. بهتر است که حداقل ۳ ساعت قبل از پخت برنج آن را خیس کنید. برای اینکه برنج کته درست کنید باید برنج شسته شده را که کمی نمک به آن اضافه کرده‌اید، همراه با آب آن روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس به آن روغن بیفزایید. در ادامه اجازه دهید به مدت حدوداً ۲۰ دقیقه برنج قد بکشد.

چاشنی‌‌های کنار چلوکباب وزیری

در کنار کباب‌‌ می‌توان از انواع چاشنی‌‌ها استفاده کرد. انواع ترشی نیز در کنار کباب سرو‌‌ می‌شوند. زیرا کباب به دلیل وجود مقادیری چربی در آن‌ همراه با ترشی کمی متعادل‌‌ می‌شود. ترشی مخلوط، ترشی کلم قرمز و ترشی فلفل نیز از انواع چاشنی‌‌هایی هستند که در کنار این غذای پرطرفدار ایرانی از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.

چلو جوجه

پیشنهاد مطالعهخورشت ماست غذای اعیانی اصفهانی‌ها را بخوانید.

طرز تهیه شیرینی پنبه ای خانگی

شیرینی پنبه ای به راحتی و با چند قلم مواد که حتما در خانه دارید تهیه می‌شود شما می‌توانید همانند دیگر شیرینی‌ها آن را بدون فر یا با فر تهیه کنید.
طرز تهیه شیرینی پنبه ای

شیرینی پنبه ای یکی از شیرینی‌هایی است که به مناسبت‌های مختلف می‌توان آن را تهیه نمود. این شیرینی جزو شیرینی‌هایی است که به راحتی با ساده‌ترین مواد موجود در خانه تهیه می‌شود و باید آن را در فر بگذارید. این شیرینی‌ها خیلی ترد و خوشمزه و سبک هستند و می‌توان به مدت دو هفته در ظرف دردار آن‌ها را نگهداری کرد. برای دیدن طرز تهیه شیرینی پنبه ای در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی پنبه ای

  • روغن جامد ۱۵۰ گرم
  • آرد ۳۰۰ گرم
  • روغن مایع ۳۰ گرم
  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱۰۰ گرم
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • وانیل مقداری

شیرینی پنبه ای

طرز تهیه شیرینی پنبه ای

مرحله اول

برای تهیه شیرینی خوشمزه به‌صورت پنبه‌ای در ابتدای کار، یک کاسه برداشته و روغن جامد و آرد سفید را درون آن می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم تا سبک و پوک شود. سپس روغن مایع را به آن اضافه کرده و کمی دیگر هم می‌زنیم.

مرحله دوم

در این مرحله در ظرف دیگری، تخم‌مرغ و وانیل و پودر قند و شیر را با هم می‌ریزیم و با همزن به خوبی هم می‌زنیم تا مخلوط شود. این نکته قابل ذکر است که حتما در دستور باید از روغن جامد قنادی استفاده شود.

مرحله سوم

به جای شیر می‌توان از آب و گلاب استفاده کرد. مواد دو ظرف را با هم ترکیب کرده و در حد مخلوط شدن می‌زنیم. بعد از آن، مواد را درون قیف با ماسوره آچاری (شکوفه) می‌ریزیم.

مرحله چهارم

روی یک سینی فر، کاغذ روغنی پهن می‌کنیم و داخل سینی با فاصله شیرینی‌ها را با ماسوره می‌زنیم. روی شیرینی‌ها را با سیاه دانه تزیین کرده و در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۰ دقیقه قرار می‌دهیم تا بپزد و زیر شیرینی‌ها طلایی شود.

سپس از فر خارج کرده و می‌گذاریم تا از حرارت بیفتد. کاغذ روغنی را جدا کرده و در ظرف مورد نظر سرو می‌کنیم. می‌توان بعد از پخت، بین شیرینی‌ها را مربای لیمو ترش زده و به صورت دوتایی به هم بچسبانیم.

شیرینی پنبه ای خانگی

پیشنهاد مطالعه: مطلب نان رول دارچینی، عصرانه‌ای مغذی و بی‌نظیر را بخوانید.

چگونه از کپک زدن رب گوجه فرنگی جلوگیری کنیم؟

همان طور که شاید خیلی از شما تجربه کرده باشید، نمی‌توان از شر کپک در محیط خنکی مثل یخچال هم در امان ماند.
روش های کپک نزدن رب

رب ‌گوجه‌فرنگی، یکی از مواد اولیه پر استفاده در آشپزی ایرانی است. امروزه اغلب افراد از رب‌های استاندارد و کارخانه‌ای برای پخت و پز استفاده‌ می‌کنند. الزاما رنگ بیشتر رب ‌گوجه‌فرنگی، بیانگر کیفیت بهتر آن نیست. متاسفانه یکی از مشکلات نگهداری از انواع رب به ویژه رب ‌گوجه‌فرنگی، کپک زدن آن است. با مجله دلتا همراه باشید تا روش های کپک نزدن رب را یاد بگیریم.

دلیل اصلی کپک زدن مواد غذایی چیست؟

کپک‌ها عاشق فضای مرطوب و ارگانیک هستند. کپک در واقع نوعی قارچ است که در فضای مرطوب و حتی در مکان‌های در بسته نیز رشد‌ می‌کند. حالا چاره چیست؟

دما را جدی بگیرید!

اگر سرمای داخل یخچال خیلی سرد نباشد و یا رب ‌گوجه‌فرنگی دمای بالایی داشته باشد، حتما رب کپک‌ می‌زند. بهترین مکان برای نگهداری رب ‌گوجه‌فرنگی، یخچال است اما سرمای یخچال فقط فرایند رشد باکتری‌های ایجاد کننده کپک را کندتر‌ می‌کند.

نکاتی برای کپک نزدن رب

قاشق خیس قاتل اصلی رب ‌گوجه‌فرنگی

قاشق خیس و یا آغشته به مواد غذایی‌ می‌تواند خیلی سریع، موجب فساد و کپک‌زدن رب شود. همیشه از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.

ترفند مادربزرگ‌ها همیشه کارایی دارد!

قدیمی‌ها روی رب ‌گوجه‌فرنگی را در نهایت با یک لایه روغن‌ می‌پوشاندند. با این روش هوشمندانه در واقع یک عایق روی رب ایجاد‌ می‌شود.

رب کپک‌زده را چه کار کنم؟

اغلب افراد متاسفانه تنها بخش‌های کپک‌زده را از روی رب برداشته و سپس فکر‌ می‌کنند که رب باقی‌مانده هیچ مشکلی ندارد و آن را در دفعات بعدی در آشپزی استفاده‌ می‌کنند. سموم ناشی از کپک، در کل رب پخش‌ می‌شود. متاسفانه باید تمامی رب را دور بریزید.

چاره چیست؟

بعد از خرید رب ‌گوجه‌فرنگی و یا پختن رب ‌گوجه‌فرنگی، آن را در چند ظرف کوچک بسته‌بندی کرده و هر بار یکی از بسته‌ها را استفاده کرده و بعد از اتمام بسته به سراغ بسته بعدی بروید. به دلیل برودت و سرمای بالای فریزر، رب داخل طبقات فریزر کپک‌ نمی‌زند.

کپک زدن رب گوجه

نکته اول از روش های کپک نزدن رب

اگر مصرف شما کم است، به جای خریدن رب‌های بزرگ‌تر به سراغ بسته‌های کوچک‌تر بروید.

نکته دوم

هنگام خرید رب همیشه به سلامت قوطی دقت کنید و جهت از بین بردن آلودگی‌های سطح قوطی، به مدت کوتاهی آن را در آب جوش بجوشانید. طعم رب تغییر‌ نمی‌کند.

نکته سوم

هرچه یخچال شما تمیزتر باشد و همچنین انباشته از مواد غذایی نباشد و هوای سرد به خوبی در آن پخش شود، احتمال ایجاد کپک کمتر خواهد بود.

نکته چهارم

بهتر است از قاشق چوبی استفاده نکنید چرا که این قاشق معمولا راحت تمیز و خشک‌ نمی‌شود.

نکته پنجم

بلافاصله پس از باز کردن در قوطی روغن را روی آن بریزید. هر بار هنگام مصرف، روغن را کنار زده و از زیر آن رب را بردارید و داخل غذا بریزید.

نکته ششم

اضافه کردن نمک به رب‌های خانگی‌ می‌تواند از فساد آن جلوگیری کند. نگران شور شدن غذا نشوید.

نکته هفتم

رب را به شکلی نازک در کیسه پلاستیکی بریزید. اجازه دهید تا کاملا صاف و بدون چروک داخل فریزر منجمد شود.

رب گوجه

پیشنهاد مطالعه۱۲ راه جادویی برای شفته نشدن لوبیا پلو را بخوانید.