خورشت ماست اصفهانی یکی از دسرهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالتا به شهر اصفهان تعلق دارد. جالب است بدانید که این خورشت اصیل ایرانی تنها خورشتی است که به صورت دسر سرو میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خورشت ماست را یاد بگیریم.
البته به خاطر اینکه خورشت ماست مواد تشکیلدهنده مقوی و کاملی دارد، میتواند به عنوان یک وعده کامل غذایی هم مورد استفاده قرار گیرد. نکته دیگر در مورد خورشت ماست این است که این خورشت طعمش هم با دیگر خورشتها متفاوت و کمی شیرین است.
برای تهیه خورشت ماست اصفهانی ابتدا یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را پس از گرفتن پوست از وسط نصف و به قابلمه اضافه کنید. در ادامه گوشت گردن را به همراه کمی زردچوبه اضافه کنید و با حرارت زیاد اجازه دهید گوشت گردن مغزپخت شود.
پس از اینکه گوشت گردن به خوبی پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید. استخوانهای موجود در گوشت را با دقت خارج کنید، سپس گوشت را داخل یک ظرف مناسب بریزید (ترجیحا ظرف مسی).
این مرحله مهمترین مرحله پخت خورشت ماست است و باید به خوبی آن را انجام دهید. در این مرحله باید آنقدر گوشت را بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کشدار شود. اگر این کار را به خوبی انجام دهید خورشت ماست شما کشدار و منسجم میشود.
در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست پر چرب را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید. در ادامه مواد را به خوبی مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا ماست حباب بزند و نزدیک به جوشیدن باشد.
پس از اینکه ماست به جوش آمد گوشت کوبیدهشده را به قابلمه اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. پس از اینکه گوشت با دیگر مواد به خوبی مخلوط شد، مغز گردو را به همراه خلال بادام، زعفران دم کرده، گلاب و مقداری نمک اضافه کنید.
خورشت ماست را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید و به مدت حداقل ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید سپس سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید از زرده تخممرغ و خامه هم برای خوشمزهتر شدن خورشت ماست استفاده کنید.
اگر به غذاهای محلی شهرهای مختلف علاقه دارید، کباب فسنجانی شمالی را هم امتحان کنید.
پیشنهاد مطالعه: پلو بحرینی، یک غذای عربی بینظیر را بخوانید.
سسها چاشنیهای فوقالعادهای هستند که بسته به طعم و مواد اولیهشان انواع مختلف و تنوع خیلی زیادی دارند. بیش از ۱۰۰۰ نوع سس در دنیا وجود دارد که هر کسی با توجه به سلیقهاش میتواند سس مورد علاقه خود را انتخاب کند. درست کردن سس پنیر در خانه اصلا کار سختی نیست و تنها با تهیه مواد اولیه و ترکیب آنها با هم میتوانید این سس بی نظیر را درست کنید. این سس را میتوانید روی ساندویچها و برگرهای مختلف، سیبزمینی سرخ کرده یا سیبزمینی تنوری بریزید. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه سس پنیر را یاد بگیریم.
سس خردل خانگی را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: نان سیر پیتزایی را در کنار این سس خوشمزه امتحان کنید.
برنج یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در تمام دنیا است و غذاهای مختلفی با برنج تهیه میشود و اگر نکات تهیه غذای برنجی را رعایت کنید بدون شک خوشمزهترین غذاهای خود را با این ماده غذایی تهیه میکنید. با مجله دلتا همراه باشید تا لیستی از بهترین انواع غذا با برنج را به شما معرفی کنیم.
یکی از خوشمزهترین غذاهایی که میشود با برنج و مرغ تهیه کرد بدون شک باقالی پلو با مرغ است، پس اگر مواد اولیه این غذا را در منزل دارید سریع دستبهکار شوید و آن را تهیه کنید.
ته چین مرغ طرز تهیه ساده اما به شدت خوشمزهای دارد و یک غذای اصیل ایرانی فوقالعاده برای مهمانیها است.
لوبیا پلو از آن دسته غذاهای اصیل است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار بسیار خوشمزه و دلچسب میشود.
عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه است که پای ثابت نذریهای مردم ایران هم به شمار میرود.
استانبولی پلو از جمله غذاهایی است که اساس آن برنج و گوجهفرنگی است و بعضی از افراد از آن نیز به عنوان دمی گوجه یاد میکنند.
دمپختک غذای اصیل ایرانی است و عطر و بوی آن آدم را به سمت ایام قدیم خواهد کشاند. این وعده غذایی خوشمزه را درست کنید.
شیرین پلو غذایی ایرانی و بسیار خوشمزه که با دانستن ریزهکاریهای طبخ آن، مهمانی گرفتن برایتان آسان میشود.
مرصع پلو غذایی لذیذ است که رنگ و طعم متنوعی دارد. در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام و کشمش استفاده میشود.
قیمه نثار یک وعده غذایی بسیار شیک و خوشمزه است که نام قیمه دارد ولی قیمه نیست، اصل این غذا برای استان قزوین است.
هویج پلو یک غذای ساده و خوشمزه است که هم با مرغ و هم با گوشت چرخکرده تهیه میشود.
میگو پلو غذایی خوشمزه و مقوی است و با رعایت چند نکته ریز میتوانید به راحتی این غذای استثنایی را تهیه کنید.
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و مهم برای ما ایرانیها است و جزء غذاهای مناسبتی است که در بیشتر اعیاد از آن استفاده میشود.
بدون شک محبوبترین غذای ایرانی قورمه سبزی است که طرفداران زیادی دارد و با رعایت نکات لعابدار شدن آن، میتوانید یک غذای بینظیر را تهیه کنید.
پیشنهاد مطالعه: ۱۲ راه جادویی برای شفته نشدن لوبیا پلو را بخوانید.
امروز قصد داریم شما را با غذایی بسیار خوشمزه از کشوری عربی در خلیج فارس آشنا کنیم. پلوی بحرینی، یک خوراک ویژه و متفاوت برای دورهمیهای خانوادگی و دوستانه است. ترکیبات خوشمزه و جذاب این پلو مثل خلالهای گردو و بادام و کشمش پلویی، به همراه یک مرغ و گوشت مجلسی روی آن، شما را برای تهیه و پخت آن وسوسه میکند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه پلو بحرینی را یاد بگیریم.
ابتدا باید سه پیمانه برنج را به آرامی یک یا دو مرتبه بشویید، سپس آن را در ظرف آب ولرم و نمک داخل یک ظرف مناسب بریزید و به مدت چند ساعت خیس کنید.
مرغ و یا گوشت را که از چند ساعت قبل از یخچال درآوردهاید و یخ آن باز شده است، درون قابلمهای قرار داده و چند پیمانه آب روی آن بریزید. زیر گاز را روشن کنید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی بپزد. یک عدد پیاز را بشویید و همراه نمک، فلفل و زردچوبه به گوشت اضافه کرده تا طعم و عطر آن به خورد گوشت برود.
در این مرحله پیازها را بشویید، آن را نگینی و یا رنده نمایید. پیازها را درون تابه ریخته و آن را با مقداری زردچوبه و کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
در این مرحله، آب باقیمانده از گوشت (دو یا سه پیمانه) را درون قابلمهای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. نصف پیازهای سرخشده را در قابلمه ریخته و هم بزنید. پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه نمایید تا حرارت ببیند.
پس از اینکه آب درون قابلمه برنج تمام شد، مقداری ادویه پلویی و دارچین روی آن بریزید و برنج را دم کنید.
در این مرحله کشمش های پلویی را در قابلمه بریزید و آن را به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. سپس مقدار باقیمانده پیاز داغ و پودر لیمو عمانی را به همراه خلال بادام و گردو به مواد اضافه نمایید و مجددا ۲ دقیقه دیگر آن را هم بزنید.
پس از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج شما آماده است، آن را با کفگیر به آرامی مخلوط کرده و سپس در دیس یا بشقابی بکشید. روی آن را با گوشت و مخلوط کشمش و بادام نیز تزئین نمایید. این پلوی بحرینی خوشمزه را به همراه سالاد و یا ماست میل نمایید.
اگر به پلوهای مخلوط علاقه دارید طرز تهیه هویج پلو بدون گوشت را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کباب فسنجانی شمالی را بخوانید.
کوکوی مرغ یکی از انواع کوکوهای پر طرفدار ایرانی است که میتوانید از آن به عنوان یک شام یا ناهار فوری استفاده کنید. مواد مورد استفاده در این کوکو بسیار ساده است و در هر خانهای پیدا میشود. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه کوکوی مرغ را با هم یاد بگیریم.
ابتدا سیبزمینی را به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک میریزیم تا آبپز شوند. در ادامه گوشت مرغ را هم به همراه دو لیوان آب و مقداری زردچوبه و پیاز میپزیم.
پس از اینکه سینه مرغ و سیبزمینیها به طور کامل پختند آنها را کنار میگذاریم تا کمی خنک شوند. سپس با رنده متوسط سیبزمینیها و سینه مرغ را رنده کرده و داخل یک کاسه مناسب و جادار میریزیم.
در این مرحله سیر و پیاز را رنده میکنیم و با فشار دست آب اضافی آنها را میگیریم. سپس به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه میکنیم. در ادامه جعفری یا پیازچه را خرد کرده و به همراه مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه میکنیم.
در این مرحله مواد کوکو را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. بهتر است با دست مواد را چند دقیقه ورز دهید تا منسجمتر شوند. در آخر تخممرغ را به مایه کوکو اضافه میکنیم و مجددا مواد را چند دقیقه ورز میدهیم.
اگر وقت دارید بهتر است مایه کوکو را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح عامیه بیات شود و حالت چسبناکتری پیدا کند.
روغن را داغ میکنیم و مایه کوکو را به صورت یکجا یا مانند کوکو سیبزمینی بهصورت تکههای کوچک در دست حالت میدهیم و در روغن میاندازیم تا سرخ شوند.
اگر میخواهید کوکوها را شبیه کتلت درست کنید، برای زیبایی کوکوها میتوانید ابتدا آنها را داخل آرد سوخاری بغلتانید. سپس در روغن بیندازید تا دو طرف آنها سرخ شوند.
اگر میخواهید این کوکو را به صورت مجلسی درست کنید توصیه میکنیم از قالبهای استیل آماده برای سرخ کردن آن استفاده کنید. برای این منظور داخل قالبها را با روغن به خوبی پوشش میدهیم، سپس در تابه قرار میدهیم.
پیشنهاد مطالعه: برای داشتن یک شام سبک املت اسفناج و مرغ را هم امتحان کنید.