شیرین قاتق یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بیشتر در گیلان تهیه میشود و طرز تهیه آسانی دارد. قاتق به زبانی شمالی به معنی خورشت است. خورش شیرین قاتق هم با مرغ و هم گوشت تهیه میشود و بسته به ذائقه خود میتوانید این غذا را شیرین یا ملس تهیه کنید. در شیرین قاتق از کشمش و برگ زردآلو استفاده میشود و همراه با برنج زعفرانی میل میشود نکته مهم که این غذا را از آلو مسما متمایز میکند وجود کشمش است. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شیرین قاتق گیلانی را یاد بگیرید.
ابتدا پیازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با گنجایش مناسب تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس تکههای مرغ را اضافه کنید و کمی با فلفل سیاه و زردچوبه و نمک تفت دهید تا مرغها کمی سرخ شوند. رب گوجه و رب انار را افزوده و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و در انتها چند لیوان آب روی مرغ بریزید و اجازه دهید مرغها با حرارت کم بپزند.
آلو بخارا یا آلو خورشتی را به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید. سپس با مقدار کمی آب بگذارید روی حرارت تا نیمپز شود. سپس در انتهای پخت برگه قیسی را نیز اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید و به همراه آبش به مرغ در حال پخت اضافه کنید.
کشمشها را پاک کنید و بشویید. به همراه کمی کره تفت دهید تا پف کنند سپس کشمشها را نیز به مرغها اضافه کنید. سپس نمک و میزان ملس بودن را با شکر تنظیم کنید و اجازه دهید شیرین قاتق غلیظ و آبش کشیده شود. به همراه برنج میل کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی را بخوانید.
کباب لولهای یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و جذاب برای مهمانیها یا برای یک وعده غذایی بسیار لذیذ و شیک است که هم آسان و هم سریع آماده میشود. یکی از غذاهای محبوب بین ما ایرانیها کباب است که با دستورهای پخت متفاوت تهیه میشود. کباب لولهای در کشورهای ترکیه و باکو بیشتر تهیه میشود و در خود ایران در اردبیل این کباب محبوب است. این کباب ظاهر زیبا و طعم عالی دارد. میتواند یک غذای جذاب نیز برای کودکان شما باشد. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه کباب لوله ای را یاد بگیریم.
ابتدا سویاها را خیس کنید و بعد ۱۵ دقیقه از صافی رد کنید تا آب آن گرفته شود. سویا را در غذاساز بریزید و خوب له کنید تا دانههای سویا ریز شود. شما میتوانید از پودر سویا نیز استفاده کنید. پیازها را بشویید و رنده کنید و آب پیاز را بگیرید. پیاز را با سویاهای لهشده و نمک، فلفل سیاه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس گوشت چرخکرده را به مواد اضافه کنید و ورز دهید تا یکدست و منسجم شود.
سیخهای مورد نظر را بردارید. میتوانید از سیخهای چوبی کوچک و یا سیخ فلزی استفاده کنید. مقداری از گوشت را بردارید و با دست ورز دهید و به آن فرم و شکل استوانهای بدهید. سپس سیخ را وسط گوشت بگذارید و فرم دهید تا دور سیخ را گوشت بگیرد. مانند کباب کوبیده شود. در تابهای مناسب مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. میتوانید از تابه رژیمی هم استفاده کنید. سپس سیخها را داخل تابه بچینید، در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا کباب لولهای سرخ شود.
گوجهها را بشویید و روی تخته برش از وسط نصف کنید و در هنگام پختن کباب در گوشههای کباب قرار دهید تا کبابها با آب گوجه بپزد و مزه گوجه به خورد کباب برود، این کار باعث میشود طعم و مزه کباب بسیار لذیذ شود. بعد از پخته شدن یک طرف کبابها را بر گردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. کباب لولهایها آماده است. این کباب را با برنج ایرانی و کمی کره سرو کنید.
کباب انگشتی آبدار را هم در مجله بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: آش هندی با بلغور، تند و خوشمزه را بخوانید.
اگر تا به حال سس گوجهفرنگی درست کردهاید، حتما متوجه شدهاید که بهاصطلاح میگویند اسیدیته است. همین ویژگی باعث بروز مشکلاتی از جمله سوزش معده میشود. خوشبختانه برای کاهش اسید سس گوجه یک راهحل آسان وجود دارد؛ اضافه کردن شکر به سس گوجه. این کار طعم سس را فوقالعاده خوشمزه و دلچسب میکند. این ترفند آشپزی هوشمندانه را میتوان برای انواع دستورالعملهای سس ماکارونی خانگی به کار برد و فرق چندانی با چاشنی نمک ندارد. در نتیجه غذایی متفاوت و خوشطعم و بو خواهید داشت. با مجله دلتا همراه باشید تا ترفند خوشمزه شدن سس ماکارونی را یاد بگیریم.
دلیل پاشیدن یک پیمانه شکر در یک قابلمه گوجهفرنگی ساده است: شکر میزان اسیدیته گوجهفرنگیها را کاهش میدهد و با این کار در نهایت سسی با مزه متعادل خواهید داشت.
میزان دقیق اسیدی بودن سس گوجهفرنگی نسبت به تازه یا کنسرو بودن، انواع گوجهفرنگی و زمان سال میتواند کمی متفاوت باشد. به سس تهیهشده از گوجهفرنگیهای رسیده که در اوج تابستان چیده شدهاند، نیازی نیست شکر بزنید.
پیشنهاد میکنیم برای سس گوجه از شکر قهوهای بستهبندیشده استفاده کنید. اما چون سلیقه و علاقه در این امر حرف اول و آخر را میزند هر دو نوع شکر سفید و قهوهای را آزمایش کنید تا ببینید کدام بهترین نتیجه را به شما میدهد.
علاوه بر شکر، اضافه کردن کره به سس ماکارونی هم طعم فوقالعادهای به شما میدهد. مانند شکر، کره نیز از میزان اسیدیته سس میکاهد و به لطف چربی بالایی که دارد، بافت متفاوتی به سس میبخشد.
میزان افزودن شکر به سس کاملا بستگی به نوع ذائقه شما دارد. پیشنهاد میکنیم از میزان کم مثلا یکچهارم قاشق چایخوری شروع کنید و سس را مزهمزه و سپس کمکم به آن دوباره شکر اضافه کنید تا طعم دلخواهتان را بگیرد. ترفند خوشمزه شدن سس ماکارونی را با هم خواندیم. امیدواریم برای شما کاربردی باشد.
گراتن پاستا را هم با این روش آماده کنید.
پیشنهاد مطالعه: آش هندی با بلغور، تند و خوشمزه را در مجله بخوانید.
قارچ پلو با مرغ یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و هیجانانگیز و رنگارنگ است که در آن از قارچ استفاده میشود. شما میتوانید از انواع سبزیجات دیگر در تهیه این پلو استفاده کنید. قارچ پلو با مرغ یکی از راحتترین و سریعترین راههای تهیه یک ناهار خوشمزه است. شما میتوانید از سینه یا ران مرغ استفاده کنید و آن را آبپز و سپس ریشریش یا خرد کنید. قارچها برای افراد دیابتی بسیار مفید هستند و همچنین برای تنظیم سطح کلسترول نیز بسیار مناسباند. با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه قارچ پلو با مرغ را یاد بگیریم.
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و بعد پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. بعد در ادامه سیر را پوره و به پیاز اضافه کنید و تفت داده تا بوی سیر بلند شود.
سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به قطعات ریزتر خرد نمایید و با پیاز و سیر تفت دهید و تا تغییر رنگ دهد. سپس کمی زعفران و فلفل سیاه و نمک بزنید و تفت دهید تا کمکم مرغها بپزند و نرم شوند. در ادامه فلفل دلمه را نیز نگینی خرد کنید و با مرغ تفت دهید.
قارچها را خوب بشویید و اگر قسمتی از آنها خراب است جدا کنید. سپس خرد نمایید و روی قارچها آبلیمو تازه بریزید و بعد قارچها را به تابه مرغ اضافه کنید و با حرارت بالا خوب تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود. سپس از روی حرارت بردارید.
برنج را روی حرارت قرار دهید تا کمکم به جوش بیاید. در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و بعد از اینکه برنج نرم شد آن را آبکش کنید و کف قابلمه تهدیگ مورد نظر را قرار دهید. میتوانید از اسلایسهای قارچ استفاده کنید سپس در ادامه نیمی از برنج را بریزید و بعد مواد میانی تهیهشده را اضافه نمایید و روی مواد کمی زعفران بریزید و مابقی برنج را بریزید و قارچ پلو با مرغ را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا بپزد و دم بکشد.
اگر به پلوهای مخلوط علاقه دارید طرز تهیه دمپختک شیرازی بدون گوشت را هم بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: سه غذای فوری برای ناهار امروز را بخوانید.
ساندویچ پنیر گریلشده یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب بوده است. اما این مدل ساندویچ پنیر گریلشده با نان سیر این ساندویچ را یک سطح بالاتر میبرد. تمام چیزی که برای درست کردن این نان سیر خوشمزه لازم دارید کمی مواد بیشتر برای درست کردن کره سیر است. با مجله دلتا همراه باشید تا ساندویچ پنیر با نان سیر را یاد بگیرید.
این دستور پخت برای ۴ ساندویچ کافی است. میتوانید این نان سیر و پنیر گریلشده را با سس پیتزا خوشطعمتر کنید و به همراه یک سوپ و سالاد یک شام خوشمزه داشته باشید.
۱- کره نرمشده را با سیر و جعفری مخلوط کنید و روی هر دو طرف ۲ تکه نان بمالید.
۲- یک ماهیتابه بزرگ نچسب بردارید و روی حرارت ملایم بگذارید. یک تکه نان را که کره سیر زدهاید روی ماهیتابه بگذارید و برای ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید یعنی تا وقتی که رنگ قهوهای و طلایی بگیرد. نان را برگردانید و پشتش را هم سرخ کنید. این کار را با یک تکه نان دیگر هم بکنید.
۳- حرارت را کم کنید. پنیر رندهشده را روی یک طرف نان بریزید و روی آن نمک و فلفل بپاشید.
۴- تکه دیگر نان را روی لایه پنیر که روی نان در حال آب شدن است، بگذارید و برای ۴ تا ۶ دقیقه با حرارت پایین آن را سرخ کنید. با یک قاشق چوبی به آرامی ساندویچ را فشار دهید تا پنیر کاملا آب شود. این کار را با بقیه نانها و کره سیر هم بکنید.
نان سیر پیتزایی را هم میتوانید در خانه تهیه کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو را بخوانید.