مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

دلمه بادمجان تبریزی؛ خوش‌طعم و رنگ پاییزی

دلمه بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی و اصالتا آذری است.

دلمه بادمجان تبریزی

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه‌های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. مواد اصلی این غذای خوشمزه بادمجان ، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزی دلمه و پیاز است. بخش آشپزی مجله دلتا را این بار با طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی دنبال کنید.

مواد لازم

(مناسب برای ۶ نفر)

  • بادمجان دلمه‌ای ۱۰ عدد
  • سبزی دلمه (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه) ۲۵۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
  • لپه نصف پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • زرشک ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ۶۰ گرم
  • لیمو ترش ۱ عدد
  • زعفران به میزان لازم
  • مرزه، نعناع و ترخون خشک هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم

دلمه-بادمجان

طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی

  • سر بادمجان‌ها را جدا و داخل آن‌ها را با چاقو و قاشق، خالی کنید.
  • پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، نیمی از آن را برای سس بردارید و گوشت چرخ‌کرده را به مابقی آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس ادویه‌ها، برنج نیم‌پز و لپه‌ پخته‌شده را اضافه کنید.
  • سبزی دلمه‌ خردشده، نیمی از رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد داخل دلمه اضافه کنید و تفت دهید. اگر دوست داشته باشید می‌توانید در این مرحله قسمت داخلی بادمجان‌ها را هم ساطوری کنید و به مواد بیفزایید.
  • بعد از اینکه مواد خوب تفت خورد، زرشک و نیمی از کره را اضافه و نمک مواد را تنظیم کنید. طعم مایه‌ داخل دلمه را بچشید و اگر به اندازه‌ کافی مزه‌دار نبود به آن کمی رب یا نمک اضافه کنید.
  • برای آماده کردن سس دلمه، نیمی از پیاز تفت داده شده را که ابتدا جدا کرده بودید با مقداری روغن و باقی‌مانده‌ کره در قابلمه بریزید و کمی زردچوبه، ادویه‌ کاری، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. مابقی رب گوجه فرنگی را هم به سس اضافه کنید و کاملا تفت دهید.
  • در پایان رب انار، زعفران دم‌کرده و آب لیمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خیلی کم مواد را مخلوط کنید. میزان رب انار باید کمتر از رب گوجه باشید تا سس تیره نشود.
  • یک لیتر آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
  • بادمجان‌ها را از مواد دلمه پر کنید و در قابلمه بچینید. دقت کنید که سس باید حداکثر تا نیمی از بادمجان‌ها را پوشانده باشد. بادمجان‌ها را به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت متوسط بپزید.
  • دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با پخت انواع دلمه  “دلمه‌ شکم پر با گوشت و پنیر” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه

فینگرفود گیاهی

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

طرز تهیه آش ماست با گوشت

طرز تهیه آش بادمجان

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه کته زردآلو

زردآلو خاصیت آرام‌بخش و نشاط‌آوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به کسانی که ناراحتی‌های قلبی دارند نیز توصیه می‌شود. زردآلو به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

کته زردآلو

اریح کته سی(کته زردآلو ) از غذاهای سنتی ایران است که با زردآلو تهیه می شود. این غذا، از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی و تبریز است. با استفاده از زردآلو می‌توان غذاهای خوشمزه‌ای همچون اریح شورباسی و خورشت برگه زردآلو تهیه کرد. زردآلو دارای خواص بسیار است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا با طرز تهیه کته زردآلو آشنا شوید.

طرز تهیه کته زردآلو

مواد لازم

  • زردآلوی خشک : ۱۲ عدد خیس خورده
  • برنج : ۶۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۳ عدد
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • روغن : ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کته زردآلو

  • ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم.
  • سپس برنج را با زردچوبه، نمک، فلفل، زردآلو و پیاز داغ مخلوط می‌کنیم.
  • مواد را روی شعله گاز قرار می‌دهیم و مانند کته دم می‌کنیم.

فواید زردآلو

  • زردآلو بازکننده گرفتگی‌های مجاری عروق می‌باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود. زردآلو خاصیت آرام‌بخش و نشاط آوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به کسانی که ناراحتی‌های قلبی دارند توصیه می‌شود. این میوه به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم هم مفید است.
  • اگر شخصی که مبتلا به تب است، زردآلو خیس شده میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل بنوشد، تب او قطع می‌شود. در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان‌ها بسیار موثر است. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند.
  • زردآلو برای کسانی که می‌خواهند وزن اضافه کنند بسیار مناسب است. آنها می‌توانند از جوشانده این میوه برای افزایش وزن بهره ببرند. این جوشانده اشتها آور بسیار خوبی است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی “دستور پخت دمی بلغور جو”  را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کرفس پلو

طرز تهیه ارده پلو

طرز تهیه ته چین اسفناج

طرز تهیه پیتزا بادمجان و سیر

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

آش گندم شیر

گندم شیر یکی دیگر از خوراک‌های محلی کرمان است که مردم کرمان آن را به صورت جداگانه میل می‌کنند و بسیار مغذی و پرقوت است.

آش گندم شیر

آش گندم شیر یکی از غذاهای محلی و سنتی استان کرمان است. البته آش جزو خوراک‌های اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر، انواع مختلف و محلی آن در میان مردم مرسوم شده است. مواد این آش کمی با سایر آش‌ها متفاوت است. برای تهیه آن باید یکی از مواد اصلی یعنی گندم شیر محلی کرمان را به صورت جداگانه آماده کنید. در ادامه با طرز تهیه آش گندم شیر همراه مجله دلتا باشید.

طرز تهیه آش گندم شیر

مواد لازم

  • گوشت : ۵۰۰ گرم
  • گندم شیر : ۱۰۰ گرم
  • نخود : ۷۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۱ عدد
  • رشته آش : به مقدار لازم(در صورت تمایل)
  • کشک ساییده شده : به مقدار لازم
  • سیر : به میزان لازم
  • نعنا داغ : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • فلفل سیاه : به میزان لازم

طرز تهیه آش گندم شیر

  • ابتدا گوشت را خرد کنید و در یک قابلمه بگذارید تا با آب بپزد و نیم‌پز شود.
  • پیاز را ریز خرد کنید و مقداری تفت دهید.
  • سپس نخود را به همراه پیاز کمی تفت دهید.
  • ادویه‌های زرد‌چوبه و فلفل سیاه را نیز به قابلمه اضافه کنید.
  • بعد از پختن مواد، گوشت‌ها را له و به قابلمه اضافه کنید.
  • سپس گندم شیری را که از قبل پخته‌اید به قابلمه اضافه کنید.
  • پس از آنکه تمامی مواد را با هم مخلوط کردید کشک ساییده شده را روی مواد در قابلمه بریزید و بگذارید یک ربع بپزد.
  • سپس رشته‌ آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل باز شود(حدودا یک ربع زمان میبرد).
  • بعد از پخت آن نعنا داغ و سیر داغ و کمی نمک درون قابلمه بریزید و بگذارید آش کاملاً جا بیفتد.
  • گندم‌ها را از طریق آسیاب کردن به صورت بلغور در بیاورید و سپس آن را الک کنید تا آرد آن جدا شود.
  • سپس گندم‌‌ها را در یک قابلمه بریزید و مقداری شیر، زنجبیل، زیره، سیاه‌دانه، زردچوبه و فلفل سیاه بریزید و بگذارید مواد بپزد.
  • بعد از پخت آن‌ها را روی پارچه‌ای داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا خشک شود.

پیشنهاد مطالعه : برای مطالعه بیشتر “طرز تهیه سوپ هویج را در مجله دلتا مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه آش ماست با گوشت

طرز تهیه آش بادمجان

طرز تهیه آش شوربا

خورشت جوجه غوره بادمجان

طرز تهیه شیله عدس؛ آش تبریزی‌ها

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه تارت کیک کدو حلوایی

شیرینی خانگی کیک کدو حلوایی یکی از پرطرفداترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌ها برای روزهای سرد سال است.

تارت کدو حلوایی

یک صیفی نارنجی خوشرنگ و خوشمزه و تنبل که در فصول سرد سال حسابی محبوب می‌شود. «کدو تنبل» یا «کدو حلوایی» از جمله محبوب‌ترین میوه‌ها در سرتاسر دنیاست که در ماه اکتبر به خاطر جشن هالووین و ایفای نقش به عنوان یکی از نمادهای هالووین اسمش حسابی بر سر زبان‌ها می‌افتد در ادامه طرز تهیه تارت کدو حلوایی  را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه تارت کدو حلوایی

مواد لازم

  • تخم‌مرغ: ۳ عدد بزرگ
  • شکر آسیاب شده: ½ پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • شکر قهوه‌ای سبک: ۱/۳ پیمانه (۶۵ گرم)
  • شیر: ½ لیوان
  • کدو حلوایی تازه و پوره شده: ۲ پیمانه (۴۴۰ گرم)
  • خامه سنگین قنادی: ¾ پیمانه
  • عصاره وانیل: ۱ قاشق مرباخوری
  • دارچین: ۱و نیم قاشق مرباخوری
  • زنجبیل: ½ قاشق مرباخوری
  • میخک آسیاب شده: ¼ قاشق مرباخوری
  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • کره سرد بدون نمک خرد شده و سرد: ۵۰۰ گرم
  • آب یخ: ۱ لیوان
  • نمک ریز دانه: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر تارت کدو حلوایی

  •   ابتدا آرد را داخل یک سینی بریزید و آن را به صورت یک تپه دربیاورید. با نوک انگشت یک فرورفتگی در این تپه آرد درست کنید و تکه‌های کره خرد شده و نمک را داخل آن بریزید. آرد، کره و نمک را با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
  •  آب یخ را اضافه کنید و آن‌قدر ورز بدهید تا حالت خمیری و یکدست پیدا کند. یادتان باشد خمیر انواع پای را نباید زیاد ورز داد، همین که خمیر یکدست شد و جای انگشتان روی آن ماند کافی است. خمیر آماده شده را در یک کیسه فریزر بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه در یخچال نگهدارید.
  • در مرحله بعد روی سینی مقداری آرد بپاشید و خمیری را که آماده کرده بودید روی سینی پهن کنید و با وردنه صاف کنید. ظرفی را که می‌خواهید پای را در آن درست کنید را با کمی روغن مایع یا کره چرب کنید. خمیر را با احتیاط و حتی‌المقدور به وسیله وردنه به ظرفی که می‌خواهید پای را در آن درست کنید منتقل کنید و در ظرف پهن کنید. خمیر را تا بالای ظرف بکشید، با انگشت خوب به سطح ظرف بچسبانید و صاف کنید و قسمت‌های اضافی خمیر را با چاقو بگیرید.

تارت کدو حلوایی با شیر

طرز تهیه تارت کدو حلوایی

  •  ابتدا کدو حلوایی را خوب بشورید و سپس به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. در یک قابلمه یک استکان آب بریزید و قطعات کدو حلوایی را به آن اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید کدو حلوایی روی شعله ملایم گاز نرم شود. وقتی که قسمت گوشتی و نارنجی کدو حلوایی نرم شد آن را آبکش کنید. صبر کنید تا تکه‌های کدو سرد شوند سپس با چاقو پوست کدوها را جدا کنید
  • تکه‌های کدو حلوایی را در غذاساز بریزید و پوره کنید. آن‌قدر این کار را ادامه دهید که یک پوره صاف و لطیف به دست بیاورید. نکته مهم بعد از پوره کردن کدو حلوایی این است که حدود یک ساعت پوره را در یک پارچه تنظیف یا الک ریز بریزید تا آب اضافی پوره گرفته شود. حالا شیر و خامه قنادی را در مخلوط‌کن بریزید، بعد از چند دور زدن شیر و خامه، پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و باز هم میکس کنید.
  • ابتدا تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب هم بزنید. سپس شکر سفید و قهوه‌ای را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا تخم‌مرغ و شکر با هم ترکیب شوند. سپس پوره کدو حلوایی، عصاره وانیل، دارچین، زنجبیل، میخک و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت باید یک مایه لطیف و یکدست داشته باشید. طرز تهیه کیک کدو حلوایی با هویج رنده شده یا تکه‌های سیب در ترکیب مواد آن هم مرسوم است.
  • مایه کیک کدو حلوایی را روی خمیر پاستری بریزید و به طور مساوی در تمام قسمت‌ها بمالید. فر را روی دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم و روشن کنید. بعد از گرم شدن فر، ظرف حاوی کیک کدو حلوایی را در قسمت وسط فر بگذارید
  • بعد از ۱۵ دقیقه درجه فر را کمتر کنید و روی ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید و ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک کدو حلوایی پخته شود. در پایان زمان پخت نوک چنگال را در شیرینی فرو کنید اگر نوک چنگال تا ۵ سانتی‌متر خشک بود و خمیر به آن نچسبیده بود، دسر کیک کدو حلوایی شما آماده است

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع کیک “کیک شیر داغ؛ عصرانه دلچسب” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه خاگینه تبریزی زعفرانی

کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه دلمه کدو حلوایی

خورشت جوجه غوره بادمجان

قلیه میگو؛ غذای دریایی جنوبی!

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه آش شوربا

وجود سبزیجات تازه و آب گوشت در آش شوربا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و موجب می‌شود تا بدن راحت‌تر بتواند با بیماری‌های ویروسی مقابله کند.

آش شوربا

آش شوربا یک غذای فوق‌العاده مقوی برای روزهای سرد پاییز و زمستانی است و به طور معمول همه جا از آن به عنوان آش سرماخوردگی یاد می‌شود. این آش در درمان سرماخوردگی و جلوگیری از پیشرفت بیماری بسیار مؤثر است و در مناطق مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. طرز تهیه آش شوربا را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه آش شوربا

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • شوید تازه یا خشک: ۱ قاشق سوپ‌ خوری (اختیاری)
  • سبزی آش (گشنیز، تره، اسفناج و جعفری خرد شده): ۲۰۰ گرم
  • برنج نیم‌دانه: نصف لیوان
  • پیاز داغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعنا داغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار لازم
  • شلغم: یک عدد (اختیاری)

طرز تهیه آش شوربا

  • برای تهیه آش شوربا ابتدا باید یک عدد پیاز درشت را به صورت مربعی و ریز خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید پیاز کمی نرم و طلایی شود. بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  • داخل یک قابلمه ۵ لیوان آب بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید. بعد پیازهای سرخ شده را به آن اضافه کنید. سپس بعد از جوش آمدن آب، نصف پیمانه برنج خیس خورده به آب اضافه کنید. برای تهیه این آش بهتر است از برنج نیم‌دانه استفاده کنید تا زودتر له شود. بعد از اضافه کردن برنج حرارت را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به خوبی پخته شود.
  • به منظور تهیه آش شوربا برای سرماخوردگی در این مرحله باید یک پیاز را به کمک رنده، ریز کنید و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید. سپس به خوبی ورز دهید تا پیاز و گوشت با هم ترکیب شوند. کمی نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل پودر سیر به گوشت اضافه کنید. بعد آن‌ها را به صورت کوفته ریزه، آماده کنید و داخل یک ظرف کنار بگذارید.
  • در این مرحله سبزی‌ آش را به ترکیب برنج و آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخت شوند. برخی افراد مقداری شوید نیز به این غذا اضافه می‌کنند که این موضوع اختیاری است و به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. بعد از چند دقیقه که سبزی آش کاملاً پخت و برنج لعاب‌دار شد، کوفته ریزه‌ها را به آش اضافه کنید. در این مرحله آش باید در حال جوش باشد، ولی اگر شعله گاز را زیاد کنید، احتمال متلاشی شدن گوشت‌ها وجود دارد. برخی از افراد برای اینکه گوشت قلقلی طعم و ظاهر بهتری در آش داشته باشد، آن را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه، با مقدار کمی روغن در ماهیتابه تفت می‌دهند و بعد به آش اضافه می‌کنند.
  • اگر از آش شوربا استفاده می‌کنید، بهتر است در این مرحله یک شلغم را به صورت مربعی و به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و به آش اضافه کنید تا خاصیت آن برای سرماخوردگی دو چندان شود.
  • بعد از اضافه کردن گوشت حداکثر تا نیم ساعت صبر کنید تا گوشت به طور کامل پخته شود. سپس آش را در ظرف بریزید. آن را با نعنا داغ و پیاز سرخ شده تزئین کنید. می‌توانید موقع خوردن این آش مقداری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید. این کار موجب می‌شود تا هم طعم بهتری پیدا کند و هم ویتامین‌های آن تکمیل شود. برخی افراد برای ترش شدن آش به آن آب غوره اضافه می‌کنند. از آنجایی که آش شوربا برای سرماخوردگی استفاده می‌شود، بهتر است از آب لیمو ترش تازه یا نارنج تازه برای طعم دادن به آش استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با انواع آش “آش ماست با گوشت” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دلمه بادمجان

سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه

طرز تهیه سوپ بادام زمینی

طرز تهیه آش ماست با گوشت

طرز تهیه آش بادمجان

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید