مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه لازانیا رژیمی با کدو

کدو سبز دارای مقادیر کمی نشاسته است. وجود نشاسته کم به معنی کربوهیدرات قندی کم و فیبر زیاد است. به همین دلیل شما با خوردن کدو احساس سیری بیشتر می‌کنید و از خوردن دست می‌کشید. همان کاری که برای کاهش وزن بدون فعالیت شدید بدنی به آن نیاز دارید.

لازانیای رژیمی

کدو سبز دارای مقادیر کمی نشاسته است. وجود کم نشاسته به معنی کربوهیدرات قندی کم و فیبر زیاد است. به همین دلیل شما با خوردن کدو احساس سیری بیشتر می‌کنید و از خوردن دست می‌کشید. همان کاری که برای کاهش وزن بدون فعالیت شدید بدنی به آن نیاز دارید در ادامه مطلب طرز تهیه لازانیای رژیمی با کدو را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه لازانیای رژیمی

مواد لازم

  • گوشت گاو بدون چربی : ۵۰۰ گرم
  • نمک : یک دوم قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون : یک قاشق چای‌خوری
  • پیاز : ۱ عدد متوسط
  • سیر : ۳ حبه
  • ریحان خرد شده : دو قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • فلفل سیاه : به اندازه کافی
  • کدو سبز : ۳ عدد
  • پنیر ریکوتا : ۲ پیمانه
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • پنیر موزارلا : ۴ فنجان

طرز تهیه لازانیای رژیمی با کدو

  • در یک ماهیتابه متوسط گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک تفت دهید.

  • در این مرحله پیاز، سیر و روغن زیتون را اضافه کرده و ۲ دقیقه به تفت دادن ادامه دهید.

  • گوجه فرنگی خرد شده، فلفل سیاه و قرمز، ریحان خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و بازهم مخلوط را تفت دهید.

  • شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مخلوط شما حداقل ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با درب بسته آهسته بجوشد. توجه داشته باشید که سس شما باید غلیظ باشد، پس به مخلوط آب اضافه نکنید.

  • هنگامی که سس در حال جوش خوردن است وقت آن رسیده که کدوها را با ضخامت ۳ میلی‌متر در طول آن برش بزنید.

  • بعد از برش مقداری نمک به کدو زده و اجازه دهید ۱۰ دقیقه در ظرف باقی بماند.

  • کدو سبز هنگام پختن مقدار زیادی آب پس می‌دهد این کار باعث می‌شود رطوبت کدو گرفته شود.

  • فر را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه و با درجه ۳۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.

  • در یک ظرف متوسط تخم‌مرغ و پنیرهای خرد شده را مخلوط کنید.

  • در این مرحله مانند لازانیا یک لایه سس، پنیر و یک لایه کدو را درون ظرف پیرکس قرار دهید.

  • بعد از اینکه لایه آخر از کدو را قرار دادید، وقت آن رسیده است که سس و پنیر باقی مانده را روی کدو بریزید.

  •  روی ظرف را با کاغذ فویل بپوشانید، بعد از ۲۰ دقیقه فویل را باز کنید تا آب روی غذا گرفته شود. این کار را به مدت ۱۰ دقیقه ادامه دهید. حالا لازانیای رژیمی شما آماده است.

  • می‌توانید غذا را در یک ظرف مناسب سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای فست فودی “اشترودل؛ میان وعده لذیذ اتریشی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

پاستا میگو با سس پستو

طرز تهیه پیتزا بادمجان و سیر

خورشت فسنجان با مرغ

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

این کدو بیشتر در شمال ایران و به خصوص مازندران محبوب است و انواع غذاهایی هم که با آن پخته می‌شود، بیشتر از این خطه می‌آیند.

بورانی کدو حلوایی

بورانی خوراکی است که می‌توان آن را یکی از غذاهای سنتی ایران نامید، چراکه از مدت‌ها قبل انواع بورانی در سفره‌های ایرانی وجود داشته است. بورانی از ترکیب ماست و ادویه با صیفی‌جات و سبزیجاتی مانند خیار، کدو سبز، اسفناج، بادمجان و… تهیه می‌شود و به عنوان یک پیش غذا یا همراه با غذا مصرف می‌شود. طرز تهیه بورانی کدو حلوایی را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

مواد لازم

  • پوره‌ کدوحلوایی: ۱/۲ لیوان
  • ماست: ۳ لیوان
  • روغن: ۱ قاشق مرباخوری
  • دانه خردل: ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر زیره: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

  • برای تهیه بورانی کدو حلوایی با ماست ابتدا کدو حلوایی را خوب بشویید و بعد آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس آن را در قابلمه‌ای همراه با آب بریزید و اجازه دهید خوب بپزد.
  • کدو ‌حلوایی‌های پخته شده را با قاشق از پوست جدا کنید و آن‌ها را در دستگاه غذاساز بریزید یا با استفاده از چنگال آن را له کنید تا تبدیل به پوره شود.
  • حالا ماست را در ظرف بزرگی بریزید و پوره‌ی کدو حلوایی را به آن اضافه کنید.
  • روغن را در یک تابه بریزید. بعد از داغ شدن روغن روی حرارت، دانه‌های خردل را هم به آن اضافه کنید و حدود ۴ تا ۵ دقیقه تفت دهید.
  • دانه‌ خردل را به همراه پودر زیره و نمک و فلفل به ظرف ماست و کدو حلوایی اضافه کنید و خوب هم بزنید. بورانی کدو حلوایی شما آماده است.
  • بهتر است بعد از تهیه بورانی آن را در ظرف در داری بریزید و به مدت حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید تا طعم‌های آن به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و جا بیفتد.
  • برای اینکه کدو حلوایی طعم بهتری بگیرد، می‌توانید آن را به جای آب‌پز کردن، کبابی کنید.
  • اگر طعم دانه‌ خردل را دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید و از دارچین برای طعم‌دار کردن این بورانی استفاده کنید.
  • کدو حلوایی سرشار از فیبر است. فیبر برای کم کردن اشتها و ایجاد احساس سیری بسیار موثر است. بنابراین با مصرف آن در طول روز کمتر احساس گرسنگی می‌کنید و کالری کمتری دریافت می‌کنید و در نهایت کاهش وزن خواهید داشت.
  • کدو حلوایی حاوی آنتی اکسیدانی به نام بتا کاروتن است که از شما در برابر ابتلا به انواع مختلف سرطان محافظت می‌کند.
  • کدو حلوایی حاوی کارتنوئید است که خاصیت خنثی سازی رادیکال‌های آزاد دارد. بنابراین مصرف آن از ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری می‌کند.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با پخت انواع غذاهای خوشمزه  “طرز تهیه قنبرپلو شیرازی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه یتیمچه

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

طرز تهیه آش ماست با گوشت

طرز تهیه آش شوربا

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه ته چین اسفناج

این غذا به روش‌های مختلف و با استفاده از مواد متفاوتی تهیه می‌شود، اما ته چین اسفناج و مرغ یکی از لذیذترین و مقوی‌ترین انواع ته چین است که شاید کمتر کسی آن را امتحان کرده باشد.

ته چین اسفناج

ته چین یک غذای مجلسی و فوق‌العاده خوشمزه ایرانی است که با استفاده از ترکیب ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ و انواع گوشت و سبزیجات تهیه می‌شود و عطر دلچسب و ظاهر زیبای آن هر فردی را به خود جذب می‌کند. طرز تهیه ته چین اسفناج را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه ته چین اسفناج با مرغ

مواد لازم

  • روغن زیتون: ۹۰ میلی لیتر
  • پیاز خلالی خرد شده: ۲ عدد
  • سیر له شده: ۴ حبه
  • زنجبیل تازه رنده شده: یک تکه ۲ سانتی متری
  • زیره: ۱/۵ قاشق چای خوری
  • هل: ۸ عدد
  • پودر دارچین: ۲ قاشق چای خوری
  • ران مرغ بدون استخوان: ۱ کیلوگرم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زرشک خشک: ۳۵ گرم
  • اسفناج ریز: ۱۵۰ گرم
  • جعفری خرد شده: ۱۰ گرم
  • گشنیز: ۱۰ گرم
  • برنج: ۵۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد به اضافه ۲ عدد زرده
  • ماست یونانی: ۲۵۰ گرم
  • زعفران آسیاب شده: یک قاشق مربا خوری
  • کره: ۵۵ گرم
  • خلال پسته: ۲۵ گرم
  • خلال بادام یا بادام کامل (اختیاری) : به مقدار لازم

طرز تهیه ته چین اسفناج

  •  ابتدا برنج را بشویید و اجازه دهید برای ۲ تا ۸ ساعت خیس بخورد. سپس یک تابه بزرگ را روی گاز قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن درون ماهیتابه بریزید تا با شعله متوسط گرم شود. بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خلالی شده را به آن اضافه کنید. بعد از ۲۰ دقیقه سیر له شده، زنجبیل، زیره، هل و دارچین را به پیاز اضافه کنید و برای ۲ دقیقه خوب با پیاز مخلوط کنید.
  • مرغ‌های خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و ۵ دقیقه تفت دهید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم و درب بسته مرغ‌ها برای مدت ۳۰ دقیقه به خوبی پخته شوند و آب آن کشیده شود.
  • در این مرحله ۲۰ گرم زرشک را داخل ماهیتابه‌ای که کمی روغن دارد، بریزید و برای چند دقیقه با حرارت متوسط بپزید. حال برگ‌های اسفناج را داخل یک ماهیتابه با مقداری روغن بریزید و اجازه دهید پخته شوند. اگر اندازه برگ اسفناج‌ها بزرگ است، آن‌ها را با چاقو کمی خرد کنید. اسفناج‌ها را داخل قابلمه بریزید و بعد از اینکه پخت حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود.
  • فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید و اجاره دهید خوب گرم شود. سپس یک قابلمه را پر از آب کنید و مقداری نمک به آن اضافه کنید، اجازه دهید آب بجوشد. سپس برنج را که از قبل در آب خیسانده بودید به آب جوش اضافه کنید. بعد از اینکه برنج کمی قد کشید و برای آبکشی آماده شد، آن را آبکش کنید و کمی زیر آب سرد بگیرید تا نشاسته اضافی آن خارج شود. در این مرحله یک کاسه بزرگ بردارید و تخم مرغ، دو زرده تخم مرغ، ماست، زعفران آب شده، روغن زیتون، نصف قاشق چای خوری دارچین و مقداری نمک را با هم ترکیب کنید و کمی بزنید. سپس برنج را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
  • حال در قابلمه یا قالبی‌ که قصد دارید ته چین اسفناج و مرغ را آماده کنید، ۲ قاشق روغن بریزید و آن را در تمام سطح قابلمه پخش کنید. دو سوم مخلوط برنج و تخم مرغ‌ها را داخل قابلمه بریزید و به طور یکنواخت کف آن پخش کنید و تقریباً تا ۴ سانتی متر از کناره‌های قابلمه فشار دهید. سپس مخلوط مرغ و پیاز و اسفناج‌ها را به آن اضافه کنید و به خوبی فشار دهید تا در سطح قابلمه پخش شوند. مقدار باقی مانده برنج را روی مرغ‌ها بریزید و باز هم محکم فشار دهید و با پشت قاشق سطح برنج را صاف کنید. حال کره‌ها را به مربع‌های کوچک تقسیم کنید و قابلمه یا قالب را با فویل به خوبی بپوشانید و برای مدت ۴۵ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید.
  • بعد از اینکه ۴۵ دقیقه تمام شد، فویل را از روی قالب جدا کنید و اجازه دهید ۳۵ دقیقه دیگر غذا بدون فویل در فر قرار بگیرد تا کنا‌ره‌های آن طلایی شود. بعد از آن قالب غذا را از فر بردارید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه خنک شود. یک بشقاب گرد و بزرگ انتخاب کنید و آن را روی قالب بگیرید و قالب را برعکس کنید. سپس زرشکی را که از قبل آماده کرده بودید به همراه خلال پسته و بادام روی ته چین اسفناج و مرغ بریزید و آن را با مقداری برگ جعفری تزئین و سرو نمایید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با روش پخت انواع پلو “هویج پلو با گوشت قلقلی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت

طرز تهیه کرفس پلو

طرز تهیه ارده پلو

کباب کوبیده مرغ تابه ای

دمپخت لوبیا چشم‌بلبلی و مرغ

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

فینگرفود گیاهی

این غذای هندی و گیاهی خوشمزه در استان‌های شرقی ایران به خصوص سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان به نام پکوره زاهدانی و استان‌های جنوبی ایران به نام پاکورا آبادانی و پاکورا بوشهری هم بسیار محبوب و مشهور است

فینگرفود گیاهی

پاکوره، پکوره، پاکورا یا پکورا نام غذایی فوری هندی و در اصل از منطقه گجرات هندوستان است که به صورت یک فینگرفود برشته شده به همراه مخلفاتی مثل سس تمر هندی یا سس فلفل تند سرو می‌شود. هندی‌ها انواع پاکوره پیاز، پاکوره سیب زمینی و پاکوره نخود و … دارند. در ادامه در مجله دلتا طرز تهیه فینگرفود گیاهی را بخوانید.

طرز تهیه فینگرفود گیاهی

مواد لازم فینگرفود گیاهی

  • آرد نخودچی: ۱ لیوان
  • آرد سفید: ½ لیوان
  • سیب زمینی، هویج، کدو و پیاز رنده شده: هر کدام ۱ عدد کوچک
  • پیازچه: ۲ عدد کوچک
  • سیر له شده: ۲ حبه
  • گشنیز و جعفری: ¼ لیوان و ساطوری خرد شده
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و پودر زیره: به مقدار لازم
  • تمر هندی آب کرده و غلیظ: ۱ لیوان
  • گوجه فرنگی: ۱ عدد متوسط
  • فلفل سبز تند: ۱ عدد
  • گشنیز خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۱ حبه له شده
  • نمک، فلفل قرمز و پودر زیره: به مقدار لازم
  • آبلیمو و سرکه: چند قطره

طرز تهیه فینگرفود گیاهی

  • برای تهیه پاکوره سیب زمینی هندی، ابتدا سیب زمینی و هویج را آب‌پز کنید. سپس با رنده ریز رنده کنید. کدو و پیاز را هم درشت رنده کنید و آب پیاز را خوب بگیرید.
  • تخم مرغ را جداگانه هم بزنید و سپس تمام مواد و ادویه‌جات را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاورید. غلظت خمیر باید مثل ماست یونانی باشد، نه خیلی شل و نه خیلی سفت. اگر خمیر خیلی سفت بود ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
  • برای سرخ کردن پاکوره با اسکوپ فلافل یا قاشق از خمیر پاکوره بردارید و در روغن داغ سرخ کنید. برای درست کردن سس پاکوره ابتدا ½ بسته تمر هندی را در لیوان آب جوش بریزید و هسته تمر هندی را با دست جدا کنید. سپس تمر هندی را از صافی رد کنید.
  • تمر هندی غلیظ را با سایر مواد در غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید تا به صورت پوره شود.
  • سس تمر هندی را در کنار پاکوره سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذای هندی خورشت مرغ کاری؛ یک غذای هندی خوشمزه را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دلمه بادمجان

طرز تهیه یتیمچه

سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه املت تن ماهی و تخم مرغ

گوشت لذیذ ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است و برای بیماری‌های قلبی و عروقی، التهابات پوستی و پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود.

املت تن ماهی

طرز تهیه املت تن ماهی و تخم مرغ در سرتاسر دنیا بسیار مشهور است. خوردن یک املت خوش‌طعم و فوق‌العاده خوشمزه راهی عالی برای شروع روزتان است. اگر در املت‌تان تن ماهی هم باشد، هم خوشمزه‌تر و هم مقوی‌تر می‌شود. ماهی تن منبع غنی از پروتیین و مواد معدنی است. طرز تهیه املت تن ماهی و تخم مرغ را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه املت تن ماهی

مواد لازم

  • تن ماهی: ۱ عدد
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد یا بیشتر
  • نمک، فلفل، روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه املت تن ماهی و تخم مرغ

  • برای درست کردن املت تن ماهی با تخم مرغ ابتدا تابه را از قبل گرم کنید و حدود ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. تابه باید روی حرارت متوسط ​​گرم شود. نگذارید تابه آنقدر داغ شود که روغن بسوزد. وقتی روغن کمی داغ شد و سطح ظرف را پوشاند، تابه شما آماده است.
  • همچنین می‌توانید به‌جای روغن، از یک قاشق غذاخوری کره استفاده کنید. اگر از کره استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که نمی‌سوزد و قهوه‌ای نمی‌شود. قهوه‌ای ‌شدن کره می‌تواند طعم سوخته‌‌ای را به املت شما اضافه کند.
  • تن ماهی خود را آماده کنید. قوطی تن ماهی را باز کرده و در یک کاسه بریزید. مقدار کمی نمک و فلفل در آن بپاشید تا مزه‌دار شود. بهتر است روغن تن ماهی را تخلیه نکنید، زیرا این روغن سرشار از امگا۳ است.
  • تخم‌مرغ‌های خود را آماده کنید و آنها را در کاسه‌ای متوسط بشکنید. با توجه به تعداد نفرات و مقدار املتی که دوست دارید در یک وعده نوش‌ جان کنید؛ می‌توانید از ۲ تا ۴ تخم‌مرغ استفاده کنید. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی با چنگال یا همزن خوب به هم بزنید تا ترکیب شود و ظرف را کنار بگذارید. البته می‌توانید از کل تخم‌مرغ یا فقط از سفیده آنها استفاده کنید. در ادامه نکاتی در مورد استفاده از تخم‌مرغ شرح داده‌ایم:
  • تخم‌مرغ برای شما بسیار مفید است. مهم‌ترین نکته این است که تخم‌مرغ‌ها کجا پرورش یافته‌اند. هنگام خرید، به دنبال تخم‌مرغ‌های ارگانیک و بدون هورمون باشید.
  • اگر نگران میزان کالری زیاد و کلسترول بالای تخم‌مرغ هستید، از سفیده تخم‌مرغ استفاده کنید تا ضمن کاهش چربی و کلسترول، مواد مغذی مهم را در رژیم غذایی‌تان حفظ کنید.
  • در طرز تهیه املت تن ماهی با تخم مرغ اگر به دنبال تهیه املتی هستید که پف کند، می‌توانید کمی شیر به مخلوط تخم‌مرغ خود اضافه کنید وآن را خوب هم بزنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع صبحانه لذیذ  “طرز تهیه خاگینه ذرت” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه خاگینه ذرت

طرز تهیه خاگینه خرما

دمپخت لوبیا چشم‌بلبلی و مرغ

کوکوی نودل و طرز تهیه آن

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید