مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

ونوشک پلو ، پلوی لذیذ و خوش عطر کرمانشاهی

ونوشک پلو از پلوهای ترکیبی محلی و اصالتا متعلق به کرمانشاه است و به‌عنوان وعده اصلی در مجالس سرو می‌شود.
طرز تهیه ونوشک پلو

ونوشک پلو یکی از غذاهای کرمانشاهی فوق‌العاده خوشمزه است. این غذا با ونوشک یا همان پسته کوهی تهیه می‌شود و سرشار از خواص دارویی است. از مهم‌ترین خواص ونوشک می‌توان به تقویت‌کننده بدن و استخوان‌ها، مسکن دردهای کمر و رفع‌کننده بیماری‌های گوارشی اشاره کرد. طرز تهیه ونوشک پلو را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ونوشک پلو

  • ونوشک یک پیمانه
  • برنج ۳ پیمانه
  • گوشت چرخ‌ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط یک عدد
  • زعفران دم‌ کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه ونوشک پلو

مرحله اول

پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه، نمک و رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید تا سرخ شود. ونوشک و زعفران دم‌کرده را نیز به مخلوط گوشت و پیاز افزوده و شعله را کم کنید. در تابه را بگذارید تا گوشت و ونوشک پخته و نرم شوند.

مرحله دوم

داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد برنج خیس شده را داخل آن بریزید و وقتی پخته شد آن را آبکش کنید. به قابلمه‌ای که برای پخت برنج انتخاب کرده‌اید، روغن اضافه کرده و کف آن نان لواش یا سیب زمینی برای ته دیگ بچینید.

مرحله سوم

مقداری از برنج را داخل قابلمه ریخته و سپس از مایه آماده شده روی آن بریزید و این کار را ادامه دهید تا برنج و مایه گوشت و ونوشک تمام شود. تقریبا ۲۰ دقیقه زمان برای دم کشیدن پلو کافی است. پلو شما حاضر است. می‌توانید آن را به همراه سالاد سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی پخت ونوشک پلو

  • در تهیه این غذا می‌توانید برنج را بصورت کته درست کنید.
  • به جای گوشت چرخ کرده از گوشت قلقلی نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • برای خوش طعم شدن ونوشک پلو، پس از دم کشیدن برنج، مقداری روغن حیوانی روی آن بریزید.
  • در صورت تمایل می‌توانید رب گوجه فرنگی را حذف کرده و به جای آن مقدار بیشتری زعفران دم کرده، به ونوشک پلو اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب چطور هویج پلو با گوشت چرخ کرده درست کنیم؟ را مطالعه کنید.

سوپ بلدرچین ، غذای مناسب کرونایی ها

گوشت بلدرچین دارای انواع ویتامین A ، D ، K و B است که برای رفع کم خونی، حفظ قدرت و استحکام استخوان‌ها، ترمیم بافت‌های بدن و مراقبت از قلب بسیار مفید است.
سوپ

سوپ بلدرچین یکی از مقوی‌ترین و خوشمزه‌ترین سوپ‌ها برای تامین انرژی روزانه است. این سوپ مقوی برای نوزادان و بیماران کرونایی بسیار مفید است. در این روزهای کرونایی می‌توانید سوپ ماهیچه مراکشی را هم تهیه کنید و از خواص آن بهره‌مند شوید. بلدرچین یکی از لذیذترین گوشت‌ها را در میان پرندگان دارد و مواد مغذی زیادی نیز  دارد. امروز در مجله دلتا سوپ بلدرچین با بلغور گندم را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سوپ بلدرچین 

  • گوشت بلدرچین ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • هویج یک عدد
  • بلغور گندم یک پیمانه
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • رب ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
  • آب لیمو ترش یک عدد
  • جعفری ساطوری شده یک چهارم پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ بلدرچین با بلغور گندم

مرحله اول

ابتدا باید بلدرچین را بپزید، برای این کار یکی از پیازها را پوست گرفته و ۴ قسمت کنید. پیاز را به همراه ادویه، نمک، زعفران دم کرده و گوشت بلدرچین داخل قابلمه ریخته و مقداری آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلدرچین پخته و نرم شود. سپس آن را از آب خارج و بعد از خنک شدن ریش ریش کنید. آب بلدرچین را صاف کنید و برای مراحل بعد کنار بگذارید.

مرحله دوم

از قبل بلغور گندم را خیس و چندین بار آب آن را تعویض کنید. کره را داخل تابه بریزید تا ذوب شود و پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و در کره تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس رب گوجه فرنگی، کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی خوش‌رنگ شود. بلغور خیس خورده را به همراه آب بلدرچین مرحله قبل به مدت ۵۰ دقیقه روی شعله بگذارید تا بلغورها پخته شوند.

مرحله سوم

در ادامه هویج را پوست گرفته و مکعبی خرد کنید. بعد از پخت کامل بلغور گندم، هویج را اضافه کنید و بگذارید تا هویج‌ها خوب پخته و نرم شوند. سپس سیب زمینی را نگینی ریز خرد کنید و به همراه گوشت بلدرچین اضافه کنید و بگذارید تا سیب زمینی نیز پخته شود.

مرحله چهارم

کمی زعفران دم کرده بیفزایید تا طبع سوپ گرم شود. سپس اجازه دهید تا سوپ جا افتاده و غلیظ شود. در انتها جعفری ساطوری شده و کمی فلفل سیاه افزوده و نمک آن را اندازه کنید. سوپ را از روی شعله بردارید و به آن آب لیمو ترش اضافه کنید و گرم سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه سوپ بلدرچین 

  • می‌توانید به جای بلغور گندم از بلغور جو استفاده کنید.
  • برای پر خاصیت‌تر شدن این سوپ از استاک مرغ نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • در انتها می‌توانید رشته سوپی نیز داخل سوپ بریزید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب سوپ زرشک، محبوب‌ترین پیش غذای تبریزی‌ها را مطالعه کنید.

خورشت کلم بروکلی ، خورشتی بی نظیر

از مهم‌ترین خواص کلم بروکلی می‌توان به سلامت و جوان‌سازی پوست، تقویت کننده مو، مفید برای کبد چرب، کنترل فشار خون و چربی خون اشاره کرد.
خورشت کلم بروکلی

خورشت کلم بروکلی یکی از خورشت‌های خوشمزه است که علاوه بر اینکه عطر و طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود سبزیجات پرخاصیت مثل کلم بروکلی برای بدن نیز بسیار مفید است. خورشت کلم بروکلی به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود ولی شما می‌توانید آن را با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کنید. با طرز تهیه خورشت کلم بروکلی همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت کلم بروکلی

  • لپه ۱۵۰ گرم
  • کلم بروکلی ۲۵۰ گرم
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • روغن مایع و آبلیمو به اندازه کافی
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
  • ادویه کاری، پودر سیر و دارچین به اندازه کافی

طرز تهیه خورشت کلم بروکلی

مرحله اول

ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود و پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید. کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و مجددا پیاز را تفت دهید. در همین حین گوشت را مانند خورشت قیمه خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت را باید تا زمانی که کاملا سرخ می‌شود تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد لپه را که از ۲ ساعت قبل در یک کاسه آب خیس کرده‌اید آب‌کشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس کمی تفت دهید تا لپه هم سرخ شود.

مرحله دوم

در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری پودر کاری، دارچین و پودر سیر به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا لپه و گوشت به طور کامل بپزند. در این مرحله باید کلم بروکلی را آماده کنید، برای این منظور کلم بروکلی را به قطعات یک‌دست خرد کنید.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که اگر کلم بروکلی را خیلی ریز خرد کنید در خورشت له می‌شود. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و چند لیوان آب به همراه کمی نمک داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد کلم بروکلی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید کلم بروکلی به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش بماند سپس آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد کلم بروکلی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم

در مرحله بعدی پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند کلم بروکلی را به خورشت اضافه کنید. برای طعم‌دهی به خورشت مقداری آبلیمو به همراه نمک و ادویه به آن اضافه کنید. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خورشت جا بیفتد سپس آن را به همراه برنج سرو کنید. نوش جان.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب خورشت فسنجان ملس و دل‌چسب با مرغ را مطالعه کنید.

تست قارچ ، پیش غذای هیجان انگیز

شاید برای شما جالب باشد که قارچ‌ها برای پوست و مو بسیار مفید هستند و سرشار از مواد مغذی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.
تست

تست قارچ یکی از پیش غذاهایی است که بسیار سریع و راحت در طعم و مزه‌های مختلف تهیه می‌شود. تست‌ها از برش نان باگت تهیه می‌شوند، البته می‌توانید آن‌ها را با نان تست نیز تهیه کنید. تست قارچ یک غذای گیاهی است و برای افراد گیاه خوار بسیار مناسب است همچنین برای سرو در مهمانی‌ها نیز گزینه بسیار مناسبی است. شما می‌توانید این پیش غذای خوشمزه را با خامه یا مواد دیگر مخلوط کنید. البته تست قارچ اگر با خامه مخلوط شود می‌تواند یک شام سبک و خوشمزه باشد. امروز در مجله دلتا تست قارچ با پنیر را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه تست قارچ

  • قارچ ۱۰ تا ۱۵ عدد
  • سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
  • سس ورچستر ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۲۰ گرم
  • جعفری یک دسته کوچک
  • پیازچه ۴ عدد
  • پنیر لبنه ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر چدار یک قاشق غذاخوری
  • نان باگت یا نان تست به مقدار لازم
  • سیر ۲ حبه
  • فلفل پول بیبر و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه فرنچ تست قارچ با پنیر

مرحله اول

برای تهیه تست می‌توانید از نان باگت استفاده کنید و آن را به تکه‌های ۱.۵ سانتی متری برش بزنید و داخل دستگاه توستر بگذارید تا تست شود. اگر دستگاه توستر ندارید می‌توانید داخل تابه‌ای که از قبل گرم شده قرار دهید و هر دو طرف نان را برشته کنید یا از فر گرم شده برای تست کردن نان استفاده کنید.

مرحله دوم

قارچ‌ها را خوب بشویید و خرد کنید. کره را داخل تابه بریزید تا ذوب شود و سیر پوره شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. در ادامه قارچ‌ها را اضافه کنید و با حرارت بالا تفت دهید تا آب قارچ‌ها کشیده شود و به آن فلفل سیاه و کمی فلفل پول بیبر بیفزایید. سپس در انتها سس سویا و سس ورچستر را افزوده و از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

در ادامه پیازچه و جعفری‌ها را بشویید و ساطوری ریز خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید و به آن پنیر چدار و پنیر لبنه را اضافه کنید. خوب مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. حالا روی نان مقداری از مواد پنیری بزنید و روی مواد پنیری از مخلوط قارچ بریزید و در انتها برای تزئین کمی پیازچه خرد شده روی قارچ ریخته و با سس دلخواه سرو کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه تست قارچ

  • شما می‌توانید از هر نوع نانی مانند نان جو یا نان سبوس‌دار هم استفاده کنید.
  • به جای سیر از پودر سیر نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید تست قارچ و خامه داشته باشید در انتهای تفت دادن قارچ ۲ قاشق غذاخوری خامه صبحانه به مواد بیفزایید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب توپک پاستا، فینگرفود محبوب در تمام دنیا را مطالعه کنید.

کوکو شیر ، غذایی ساده و مقوی

اگر برای تهیه غذا وقت زیادی ندارید و می‌خواهید طعم و مزه یک غذای جدید را تست کنید کوکو شیر بهترین گزینه است که به خاطر داشتن شیر، یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است.
کوکو

کوکو شیر یک گزینه مناسب و بسیار مقوی برای تهیه یک شام خوشمزه یا نهار سبک است. این کوکو طرز تهیه بسیار آسانی دارد و تهیه آن بسیار لذت بخش است. شما بسته به سلیقه خود می‌توانید کوکو شیر را نازک گرفته و در تعداد بیشتر تهیه کنید یا بیشتر مواد را در تابه ریخته و یک کوکو با ضخامت بیشتر تهیه کنید. امروز در مجله دلتا کوکو شیر با سبزی معطر را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید. اگر به پخت انواع کوکو علاقه دارید می‌توانید کوکو مرغ رشتی که قبلا آموزش داده‌ایم را هم تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کوکو شیر

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شیر یک پیمانه
  • سبزی معطر (شوید، گشنیز، جعفری، تره، مرزه و پیازچه) ساطوری شده ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
  • آرد سفید نصف پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کوکوی شیر ساده با سبزی معطر

مرحله اول

تخم مرغ‌ها را داخل کاسه بشکنید و با همزن دستی یا چنگال آن‌ها را خوب بزنید تا از لختگی خارج شوند. سپس ادویه‌ها را به همراه نمک و آرد سفید اضافه کنید و مجدد کمی هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله دوم

حالا باید شیر را کم کم به مواد تخم مرغی اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا گلوله‌های آرد کاملا باز و مواد یکدست شود. سپس سبزی معطر ساطوری شده را به همراه زعفران اضافه کنید و مواد را هم بزنید. کاسه مواد را برای نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.

مرحله سوم

برای سرخ کردن کوکو مقداری روغن داخل یک تابه بریزید و بگذارید تا کاملا داغ شود. سپس با قاشق مقداری از مواد بردارید و کف تابه بریزید و صبر کنید تا یک سمت آن طلایی شود. سمت دیگر را هم برگردانید و بگذارید خوب طلایی و پخته شود. به همین ترتیب می‌توانید همه مواد را سرخ کنید. بعد از پخت، کوکو را در ظرف مناسب سرو قرار دهید و با گوجه گیلاسی و چند برش لیمو ترش آن را تزئین کنید. نوش جان.

نکات کلیدی در تهیه کوکو شیر

  • افزودن زعفران اختیاری و قابل حذف است.
  • به دلخواه از کمی آویشن و پودر سیر نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • در بعضی از دستور تهیه‌ها یک عدد پیاز رنده شده به مواد اضافه شده که می‌توانید در صورت دلخواه آن را هم اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب کتلت لوبیا سفید، خوشمزه و مقوی را مطالعه کنید.