مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

خورشت غوره مسما، خورشتی خوشمزه و ملس

اگر به غذاهای ترش و ملس علاقمند هستید، خورشت غوره مسما با ظاهری شبیه به قورمه‌سبزی می‌تواند برای شما جذاب باشد.
طرز تهیه خورشت غوره

خورشت غوره از غذاهای ترش و ملس ایرانی است که اگرچه به‌صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. اگر شما گیاهخوار هستید این خورشت را بدون گوشت و به‌صورت کاملا گیاهی هم می‌توان تهیه کنید. با مجله دلتا و طرز تهیه خورشت غوره همراه باشید.

مواد لازم

  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • غوره ۲۵۰ گرم
  • نعناع ۱۰۰ گرم
  • جعفری ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

پیاز را به‌صورت نگینی ریز خرد کرده و درب قابلمه مناسب با روغن کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

پس از این‌که پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی‌که پیاز و زردچوبه یک‌دست شوند ادامه دهید. گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و مخلوط پیاز و گوشت را تفت دهید.

وقتی گوشت تغییر رنگ داد و سرخ شد. رب گوجه فرنگی را با مقداری فلفل سیاه به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.

پس از تفت رب، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

نعناع و جعفری را پاک کنید و پس از شست‌‌و‌شو  به‌صورت ساطوری ریز خرد کنید.

یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از این‌که روغن داغ شد نعناع و جعفری را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شود.

نعناع و جعفری تفت داده را به خورشت اضافه کنید.

پس از ۱۵ دقیقه غوره را نیز با مقداری نمک و فلفل به خورشت اضافه کرده و شعله را کم کنید تا خورشت جا بیفتد پس از این‌که خورشت آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.

نکات طرز تهیه خورشت غوره

  • خورشت غوره معمولا با گوشت خورشتی طبخ می‌شود ولی اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید این خورشت خوشمزه را با مرغ درست کنید.
  • برای این‌که خورشت غوره ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورشت مرغ نشود، گوشت مرغ را به‌صورت قورمه‌ای (مانند خورشت قورمه سبز) خرد کرده و در خورشت استفاده کنید.

شیر برنج عسلی خوشمزه و مجلسی

این شیربرنج یک دسر عالی و خوش بافت و خوش طعم است که بدون شکر تهیه می‌شود و برای شیرین شدن آن از عسل استفاده می‌کنیم.
شیر برنج عسلی

شیر برنج عسلی یکی از انواع شیر برنج‌های بسیار خوشمزه و مجلسی ایران است که علاوه‌بر این‌که طعم فوق‌العاده خوشمزه‌ای دارد ، برای دیزاین سفره نیز مناسب است. جالب است بدانید که نام این غذا در شاهنامه فردوسی هم آمده است. با آموزش شیر برنج عسلی همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم

  • برنج ۲ پیمانه
  • مغز پسته برای تزیین
  • شیر ۱۵۰۰ میلی‌لیتر
  • شیر عسلی ۴۰۰ گرم
  • زعفران ۲ قاشق چای‌خوری
  • دانه هل نصف قاشق چای‌خوری

دستور پخت

برای تهیه شیر برنج عسلی ابتدا در قابلمه‌ای برنج پاک‌شده را بریزید و اجازه دهید تا ۲ ساعت خیس بخورد و بعد آب آن را خالی کنید سپس برنج را در ظرف مورد نظر برای پخت بریزید و شیر را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

به مدت یک ساعت برنج در شیر بپزد، البته در این یک ساعت شیر برنج را مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. سپس دانه‌های هل را با گوشت‌کوب نیم کوب کنید و همراه با شیر عسلی به شیر برنج اضافه کنید و اجازه دهید طعم هل در شیر برنج شما پخش شود.

به مدت ۱۰ دقیقه شیر برنج را طعم دار کنید. بعد در آخر زعفران را اضافه و با مواد خوب مخلوط کنید. وقتی به غلظت دلخواه رسید حرارت را خاموش کنید و شیر برنج را در ظرف موردنظر سرو کنید. برای تزئین آن از مغز پسته‌ استفاده کنید. نوش جان!

نکات

  • می‌توانید از عسل هم استفاده کنید، در این‌صورت زمانی‌که شیر و برنج پخته و برنج نرم شد، عسل را اضافه می‌کنیم.
  • از دارچین می‌توانید برای تزئین و سرو استفاده کنید.
  • اگر طعم گلاب را دوست دارید در ۱۰ دقیقه پایانی پخت می‌توانید گلاب را به شیر برنج اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دستور دسر سوهان، دسر متفاوت ایرانی را مطالعه کنید.

طرز تهیه جعفری پلوی زعفرانی با مرغ، خوشمزه و آسان

ازجمله خواص جعفری می‌توان به افزایش ایمنی بدن، محافظت قلب، ارتقاء سلامت استخوان، کمک به درمان کم‌خونی و درمان اسهال اشاره کرد.
جعفری پلو

جعفری پلو یکی از انواع پلوهای ایرانی است که از جعفری برای تهیه این پلو استفاده می‌شود. این پلو را می‌توانید با گوشت چرخ‌کرده یا گوشت تکه‌ای و مرغ تهیه کنید و برای تنوع غذایی گزینه بسیار خوبی است.  امروز در مجله دلتا جعفری پلو با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم جعفری پلو با مرغ

  • فیله مرغ ۴۰۰ گرم
  • پیاز یک عدد
  • جعفری یک پیمانه
  • کره یک قاشق غذاخوری
  • هویج یک عدد
  • نخودفرنگی ۱/۲ پیمانه
  • ذرت ۱/۳ پیمانه
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه جعفری پلو زعفرانی با مرغ

مرحله اول: تفت دادن پیاز

ابتدا سینه مرغ بدون استخوان یا فیله مرغ را به‌صورت نواری برش بزنید. سپس پیاز را نگینی ریز یا رنده ریز بزنید و داخل تابه بریزید کمی تفت دهید تا آب پیاز کشیده شود و بعد از آن یک قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و کمی با زردچوبه تفت دهید.

مرحله دوم: تفت دادن مرغ

سپس مرغ‌های خردشده را به پیاز اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید و بعد نمک، فلفل سیاه و کمی دارچین اضافه کنید و درب تابه را بگذارید و برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا پخته شود.

مرحله سوم: افزودن جعفری

جعفری را از قبل پاک کنید و بشورید و بگذارید تا خشک شود سپس خرد کنید و به مرغ در حال پخت اضافه کنید. در حد سرخ شدن کافی است نیاز نیست خیلی سرخ شود که خواص جعفری نیز از بین برود این مخلوط را کنار بگذارید.

مرحله چهارم: پخت سبزی‌ها

در ادامه داخل یک تابه دیگر هویج را نگینی ریز یا رنده بزنید و داخل تابه بریزید و نخود و فرنگی ذرت را اضافه کنید و ۱/۲ پیمانه آب مرغ را داخل سبزی‌ها ریخته و کمی زعفران و کره و نمک نیز اضافه کنید و بگذارید سبزی‌ها بپزند و کاملا پخته و به روغن بیفتد و آب مرغ تمام شود.

مرحله پنجم: تهیه جعفری پلو

برنج را از قبل باکمی نمک خیس کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس آبکش کنید و کف قابلمه ته‌دیگ موردنظر را قرار دهید سپس کمی برنج ریخته و از مخلوط مرغ و سبزی‌های روی برنج بریزید و هم بزنید و همین‌طور لایه‌ها را تکرار کنید تا برنج و مواد تمام شود سپس روی برنج کمی زعفران را ریخته و جعفری پلو را به مدت ۴۰ دقیقه دم بگذارید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه جعفری پلو با مرغ

  • می‌توانید برای تزئین از زرشک و انواع خلال‌ها استفاده کنید.
  • افزودن سبزی‌ها در این پلو اختیاری است ولی باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.
  • می‌توانید مرغ را جداگانه پخته و ریش‌ریش کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع پلو طرز تهیه مانی پلوی خوشمزه به روش دامغانی را مطالعه کنید.

طرز تهیه ساندویچ مرغ با پنیر، یک‌لقمه آسان و خوشمزه

همه ما عاشق خوردن ساندویچ هستیم، فرقی ندارد وعده صبحانه باشد یا تنها برای سیر کردن گرسنگی شبانه، ساندویچ همیشه به داد ما می‌رسد.
ساندویچ مرغ

همراه مجله دلتا باشید تا طرز تهیه ساندویچ مرغ با پنیر را یاد بگیرید. در ارتباط با اضافه کردن پنیر به ساندویچ مرغ باید بگوییم که اضافه کردن آن وعده شما را نه‌ تنها خوشمزه‌تر و پرملات‌تر خواهد کرد بلکه ساندویچ مرغ شما را وسوسه‌انگیزتر نیز می‌کند. این ساندویچ مرغ با پنیر هم سریع آماده می‌شود و هم بسیار مقوی و خوشمزه ‌است، پس همین حالا دست‌به‌کار شوید و این وعده خوشمزه را برای امروز تدارک ببینید.

مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ با پنیر

  • نان تست هشت عدد
  • کره پاستوریزه یک قاشق غذاخوری
  • فیله مرغ ۱۵۰ گرم
  • پیاز قرمز (متوسط) یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای سبز یک عدد
  • کلم خرد شده دو یا سه قاشق غذاخوری
  • خیارشور دو عدد
  • گوجه فرنگی یک عدد
  • پنیر فتا یا پنیر صبحانه دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه ساندویچ مرغ با پنیر صبحانه

مرحله اول

برای شروع لازم است تا فیله مرغ پخته شود. برای این کار مرغ را در یک قابلمه روی اجاق‌گاز قرار دهید. زردچوبه، فلفل و نمک را روی مرغ بریزید. سپس، مقداری آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا فیله مرغ پخته شود. پس از ۲۵ دقیقه زمانی که احساس کردید مرغ پخته‌ شده است، آن را از قابلمه خارج کنید. فیله را از آب مرغ جدا کنید و با استفاده از دو عدد چنگال آن را ریش‌ریش کنید. اگر می‌خواهید مرغ‌ها بسیار ریز شوند، می‌توانید از غذاساز هم استفاده کنید.

مرحله دوم

پیاز را رنده کنید. فلفل دلمه‌ای، خیار شور، گوجه و کلم را نیز به‌اندازه دلخواه خرد کنید. فراموش نکنید که بهتر است گوجه‌ها را با چاقو خرد کنید. رنده کردن گوجه‌فرنگی باعث آب انداختن آن‌ می‌شود. تمام مواد را در یک‌ کاسه بریزید.

حتی می‌توانید از ذرت پخته و زیتون هم برای افزودن به مواد ساندویچ خود استفاده کنید. ذرت پخته می‌تواند مکمل خوبی برای خوشمزگی این ساندویچ باشد. برای این کار، یک‌دوم پیمانه ذرت پخته را به مواد ساندویچ خود اضافه کنید. برای اضافه کردن زیتون‌ها به مواد ساندویچ مرغ و پنیر، باید آن‌ها را خوب ریز کنید.

مرحله سوم

دو قاشق غذاخوری از پنیر را درون کاسه بریزید و مواد را خوب هم بزنید تا باهم ترکیب شوند. پنیر نه‌تنها منبع پروتئین است، بلکه طعم ساندویچ را بهتر و لذیذتر نیز می‌کند. می‌توانید در صورت تمایل کمی کره به ساندویچ مرغ اضافه کنید و عطر و طعم غذا را بیشتر کنید.

مرحله چهارم

اکنون مواد آماده‌ شده را به‌ اندازه دلخواه روی یک ورقه نان تست بریزید و پخش کنید. سپس یک نان دیگر روی آن قرار دهید. برای برشته کردن ساندویچ‌ها لازم است ابتدا، کره پاستوریزه را در تابه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. وقتی کره کمی گرم شد، ساندویچ را در تابه قرار دهید. زمانی‌که یک‌طرف ساندویچ طلایی‌رنگ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم در کره خوب گرم شود و به رنگ طلایی شود. این کار را برای سایر ساندویچ‌ها هم انجام دهید. می‌توانید برای برشته کردن ساندویچ‌ها از ساندویچ‌ساز استفاده کنید تا کالری کمتری دریافت کنید. ساندویچ مرغ و پنیر را می‌توانید همراه با سس خردل یا سس مایونز بدون چربی نوش جان کنید.

نکات

  • می‌توانید از نان لواش هم برای این ساندویچ استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید ساندویچ مرغ با پنیر را کم‌کالری تهیه کنید، پیشنهاد ما این است که پنیر کم‌چرب را جایگزین کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه توپک سوسیس با پنیر چدار را مطالعه کنید.

طرز تهیه مانی پلوی خوشمزه به روش دامغانی

مانی پلو از غذاهای خوش‌رنگ و لعاب دامغانی است و با طعم عالی و بی‌نظیر خود طرفداران بسیاری دارد.
طرز-تهیه-مانی-پلو

مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان، فوق‌العاده لذیذ بوده و ظاهری اشتهاآور دارد. این غذا همراه با ته دیگ و ماست یا سالاد گزینه‌ای بسیار عالی برای سرو در مهمانی‌ها و مجالس است و می‌توانید ترکیبات آن را به سلیقه خود نیز کم و زیاد کنید. طرز تهیه مانی پلو را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم

  • برنج ۳ پیمانه
  • لپه یک پیمانه
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
  • رشته پلویی ۲۰۰ گرم
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۱/۴ پیمانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مواد لازم برای ته‌دیگ

  • برنج پخته یک پیمانه
  • ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • کره برای چرب کردن کف قابلمه

طرز تهیه مانی پلو

پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و طلایی شد، کمی زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا کاملا ترد و طلایی تیره شود. گوشت خورشتی را اضافه کرده و روی شعله متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تیره شود. کمی زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن، ۲ پیمانه آب بریزید و در تابه را بگذارید تا گوشت پخته شود.

لپه را که از قبل خیس کرده‌اید با دو پیمانه آب و مقداری نمک بپزید.

قابلمه را آب کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. برنج شسته شده را در آب جوش بریزید. ۳ تا ۴ دقیقه قبل از پخت کامل برنج، رشته و لپه پخته و آبکش شده را به آن اضافه کنید. بعد از دو تا سه دقیقه، برنج را آبکش کنید.

کف قابلمه کره و مقداری روغن بریزید (روغن از سوختن کره جلوگیری می‌کند). مواد لازم ته‌دیگ یعنی، یک پیمانه برنج، دو قاشق ماست چکیده، یک عدد تخم مرغ و دو قاشق زعفران دم‌کرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط و به‌صورت فشرده کف قابلمه پهن کنید (مایه ته‌دیگ نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد)، سپس برنج مخلوط را روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد.

کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن تفت بدهید. برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و موقع کشیدن لابه‌لای آن زرشک و کشمش بریزید.

بعد از پخت، می‌توانید مانی‌پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک تزیین کنید.

نکات پخت مانی پلو

  • اگر لپه را زود به برنج اضافه کنید لعاب می‌اندازد و دانه‌های برنج بعد از دم‌کشیدن به هم می‌چسبد.
  • مانی پلو را با مرغ نیز می‌توانید تهیه کنید.
  • بهتر است لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.