مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه کوفته دال عدس

در ترکیه به این غذا مرجمک کوفتسی گفته می‌شود (ترک‌ها به عدس مرجُمک یا مرجی می‌گویند) و درست کردن آن بسیار ساده و سریع است.

کوفته دال عدس

کوفته دال عدس یکی از سنتی‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ترکیه است که به دلیل نداشتن گوشت، در بسیاری از کشورهای دنیا غذای مورد علاقه گیاهخواران نیز محسوب می‌شود. این غذای خوشمزه با استفاده از دال عدس و بلغور تهیه می‌شود و آن‌قدر لذیذ است که اگر یک بار طعم آن را بچشید، حتماً جایگاه ویژه‌ای در سفره غذایی شما پیدا می‌کند. در ادامه مطلب طرز تهیه کوفته دال عدس را در مجله دلتا مطالعه کنید.

کوفته دال عدس و بلغور

مواد لازم

  • دال عدس یا عدس قرمز: ۲ لیوان
  • آب: ۴ تا ۵ لیوان
  • بلغور: ۱ لیوان
  • پیاز متوسط رنده شده: ۳ عدد
  • روغن زیتون: ۵ قاشق غذاخوری
  • سس پوره فلفل: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیازچه خرد شده: نصف لیوان
  • جعفری تازه و خرد شده: نصف لیوان
  • لیمو ترش تازه: ۱ عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • فلفل قرمز: به مقدار لازم
  • زیره، نعناع خشک و ریحان خشک شده: به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته دال عدس 

  • در ابتدا برای طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید ۲ لیوان دال عدس را به خوبی بشویید و در یک قابلمه کوچک بریزید. سپس ۴ تا ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید. آب باید حدود ۳ انگشت بالاتر از سطح دال عدس قرار بگیرد. اجازه دهید آب به جوش بیاید و عدس‌ها پخته شوند. زمانی که آب عدس روی حرارت بخار شد و عدس‌ها کمی نرم شدند، آن را از روی حرارت بردارید. در این مرحله از درست کردن کوفته دال عدس و بلغور، باید بلغورها را به عدس اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید بلغور برای ۲۰ دقیقه با دمای قابلمه دم بکشد.
  • در حالی که به ترکیب دال عدس و بلغور استراحت می‌دهید، در این زمان باید ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل یک ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای رنده شده یا ریز خرد شده را به روغن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پیاز نرم شود. سپس ۱ قاشق غذاخوری پوره فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. برای ۵ دقیقه به طور مرتب مواد را هم بزنید. سپس نمک، فلفل سیاه و قرمز، زیره، نعناع و ریحان خشک را به آن اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه خوب خنک شوند. معمولاً اصل این غذا کمی طعم تندی دارد و فلفل قرمز آن زیاد است. از همین رو می‌توانید به میزان ذائقه خودتان این کوفته ترکیه‌ای را کمی بیشتر از حالت معمول  تند کنید تا لذیذتر شود.
  • در این مرحله از طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور باید همه مواد شامل بلغور و عدس و پیاز و ادویه‌ها را در یک کاسه بزرگ با هم ترکیب کنید. مواد را با دست به خوبی ورز دهید و برای ۱۰ دقیقه به این کار ادامه دهید تا خمیری تقریباً منسجم ایجاد شود. در انتها پیازچه‌هایی که ریز خرد کرده‌اید را به همراه جعفری تازه خرد شده به مواد کوفته اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر ورز دهید.
  • مواد کوفته را به صورت کوفته‌هایی با سایز و اندازه دلخواه در آورید و سپس داخل ظرف مخصوص سرو غذا قرار دهید. یکی از نکات مهم در مورد طرز تهیه کوفته دال عدس و بلغور این است که نیاز به پخت مجدد ندارد و بعد از پخته شدن مواد و ترکیب به شکل کوفته در آورده می‌شود و سرو می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع کوفته “طرز تهیه کوفته تبریزی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کوفته تبریزی

پاستا آلفردو؛ لذیذ و اشتهاآور

طرز تهیه‌ ناگت مرغ خانگی

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه آش ماست با گوشت

این آش در کشورهای همسایه ایران هم به روش مشابه پخته می‌شود. آش ماست ترکی، آش ماست شمالی یا مازندرانی، آش ماست با اسفناج و … از دیگر انواع این آش به حساب می‌آیند

آش ماست با گوشت

در رژیم غذایی ما ایرانی‌ها، سوپ و آش جایگاه ویژه‌ای دارند و معمولا در شهر‌های مختلف هم به روش‌های متفاوتی پخته می‌شوند. آش ماست یکی از آش‌‌هایی است که به دلیل سرد بودن طبعش، در فصول گرم سال هم درست می‌شود و شباهت زیادی به ‌آش دوغ دارد. آش ماست بنا به سلیقه به دو روش «آش ماست با گوشت» و «آش ماست بدون گوشت» تهیه می‌شود در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

طرز تهیه آش ماست با گوش

موادلازم

  • ماست: ۳ لیوان
  • برنج: ۱ لیوان
  • لپه: ۱/۲ لیوان
  • پیاز: ۴ عدد
  • سیر: ۵ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، نعنا): ۴۰۰ گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
  • روغن یا کره: به میزان لازم

طرز تهیه آش ماست

  • برای درست کردن آش ابتدا لپه‌ها را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت یا از شب قبل خیس کنید.
  • در یک قابلمه مناسب ۲ عدد پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سیر را نرم یا خیلی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.
  • نمک، فلفل و زردچوبه را به سیر و پیاز بیفزایید.
  • پس از اینکه پیازها طلایی و سرخ شد، لپه‌ها را اضافه کنید و روی آن به اندازه ۴ لیوان  آب بریزید و در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.
  • پس از اینکه برنج را شستید، با ۴ لیوان آب در قابلمه بریزید و تا خوب بپزد.
  • وقتی برنج و لپه‌ها پختند، آنها را در یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید.
  • سبزی آش را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید جا بیفتند و مواد داخل قابلمه لعاب بگیرد.
  • ۱ عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید. گوشت‌های چرخ‌کرده را به صورت قلقلی دربیاورید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  • با ۱ پیاز باقیمانده، پیاز داغ بگیرید و در لحظات آخر، نعنا خشک هم به آن اضافه کنید. مراقب باشید نعنا نسوزد و طعمش تغییر نکند.
  • پیاز داغ و نعناع داغ را به همراه گوشت‌های قلقلی به آش اضافه کنید.
  • اگر دوست داشتید می‌توانید کمی آبلیمو هم آش سبزی‌تان اضافه کنید.
  • بعد از آماده شدن آش، ماست را به آن اضافه کنید و به هم بزنید. حرارت زیر آش را خاموش کنید.
  • آش را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
  • این آش ماست به آش ماست کردی مشهور است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با انواع آش “آش اوماج تبریزی؛ خوشمزه و لذیذ” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه آش بادمجان

طرز تهیه دلمه بادمجان

سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه

سوپ عدس درمانی برای کرونا

طرز تهیه سوپ بادام زمینی

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه سوپ بادام زمینی

بادام زمینی از لذیذترین و مقوی‌ترین خشکبارهای موجود است که در تمام دنیا پیدا می‌شود.

سوپ بادام زمینی یکی از سوپ‌های مورد استفاده در کشور مراکش است. این سوپ را می‌توان به دلیل سبک بودن و هضم راحت آن علاوه بر وعده ناهار، در وعده شام نیز میل کرد. در ادامه مطلب طرز تهیه سوپ بادام زمینی را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه سوپ بادام زمینی

مواد لازم

  • سیر : ۴ حبه
  • پیاز بزرگ : ۱ عدد
  • هویج : ۲ عدد
  • روغن نباتی(با اضافه مقدار بیشتری جهت سرخ کردن سیب زمینی ها) : ۲-۳ قاشق غذاخوری
  • گوشت دنده گاوی : ۳۴۰ گرم
  • زیره سبز : نصف قاشق چایخوری
  • مرزنگوش یا همان آویشن کوهی : ۱ قاشق چایخوری
  • آب یا همان عصاره گوشت گاو : ۶ فنجان
  • بادام‌زمینی خام : ۱ فنجان
  • آب : ۱ فنجان
  • سیب‌زمینی : ۴ عدد
  • برنج : نصف فنجان
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نخود تازه : نصف فنجان
  • جعفری خرد شده یا گشنیز خرد شده : ۱-۲ قاشق غذاخوری
  • سس فلفل تند : (اختیاری)

طرز تهیه سوپ بادام زمینی

  • پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد کنید.
  • هویج‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
  • داخل قابلمه‌ای بزرگ روغن نباتی را ریخته روی شعله متوسط اجاق حرارتش دهید.
  • سپس به آن گوشت دنده گاو را اضافه کرده تا زمانی که تمامی اطرافش قهوه‌ای رنگ شود تفت دهید.
  • در این مرحله پیاز، سیر، هویج، زیره، مرزنگوش یا همان آویشن کوهی را اضافه کرده و مدت ۳ الی ۴ دقیقه گوشت را به همراه ادویه‌ها را تفت دهید.
  • به داخل قابلمه آب گوشت را اضافه کرده و اجازه دهید جوش آید.
  • در این حین بادام زمینی‌ها را داخل بلندر یا غذاساز ریخته و یک فنجان آب نیز به آن اضافه کنید.
  • هر دوی این مواد را تا زمانی که سس غلیظ، نرم و یک‌دستی داشته باشید، میکس کنید. (در صورت نیاز آب بیشتری به مواد اضافه کنید.)
  • پس از تهیه سس، سس بادام‌زمینی یا خمیر بادام‌زمینی را به داخل سوپ اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
  • در اینجا درب سوپ را قرار داده و اجازه دهید مواد به مدت ۱ ساعت یا بیشتر پخته شوند.
  • سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته، یکی از آن‌ها را جهت استفاده‌های بعدی نگه دارید. سیب‌زمینی‌های دیگر را به تکه‌های کوچک برش زده آن‌ها را به داخل سوپ اضافه کنید.
  • در صورت نیاز آب یا عصاره گوشت بیشتری را به داخل سوپ اضافه کنید.
  • در قابلمه را قرار دهید تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها مغزپخت شوند.
  • پس از پخت سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را داخل سوپ به آرامی له کنید.
  • گوشت دنده را از داخل سوپ خارج کرده و داخل بشقاب قرارش دهید تا خنک شود.
  • گوشت را از استخوان‌ها جدا کرده و گوشت را دوباره به داخل سوپ بریزید.
  • در این مرحله برنج را به سوپ اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه یا بیشتر آن را بپزید.
  • نمک و فلفل را جهت طعم‌دار کردن سوپ بریزید.
  • به سوپ نخودها را اضافه کرده و شعله را کم کنید.(بهتر است نخود‌ها را از قبل نیم پز کرده باشید).
  • یک عدد سیب‌زمینی باقی‌مانده را به صورت کبریتی برش بزنید.
  • یک و نیم سانت از ارتفاع داخلی تابه کوچک را با روغن پر کرده سیب‌زمینی‌ها را داخلش سرخ کنید.
  • سیب‌زمینی‌های سرخ شده را از داخل روغن خارج کرده روی حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافی جذب حوله شود و به سیب‌زمینی‌ها نمک بزنید.
  • پس از آن که تمامی مواد کامل پخت و سوپ به قوام مورد نظر شما رسید.
  • سوپ را داخل کاسه ریخته با سیب زمینی سرخ شده،جعفری یا گشنیز خرد شده تزئین نمایید.
  • سس تند نیز در کنار این غذا پیشنهاد میشود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع سوپ “طرز تهیه سوپ شلغم” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ اسفناج و عدس؛ یک پیشنهاد ویژه

طرز تهیه دلمه بادمجان

سوپ لوبیا و سبزیجات

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه کباب تابه ای در فر

بهترین شیوه‌ی خوردن کباب این است که همراه با نان یا برنج، سماق، سبزیجات، لیمو تازه، پیاز مصرف شود تا چهار گروه اصلی غذایی تکمیل شود.

کباب تابه ای در فر

کباب تابه ای در فر به عنوان یکی از خاص‌ترین و البته لذیذترین غذاهای ایرانیان محسوب می‌شود. این غذا تقریبا همان کباب تابه ای معمولی است با این تفاوت که در فر تهیه می‌شود. اکثر کباب‌ها از گوشت قرمز تهیه می‌شوند. یکی از بهترین منابع تأمین پروتیین، مصرف گوشت کبابی است. از این رو افراد باید در رده‌های سنی مختلف روزانه ۶۰ الی ۱۵۰ گرم گوشت مصرف کنند. علاوه بر این که گوشت پروتیین دارد آهن و روی آن نیز برای بدن ما مفید است. بهترین شیوه‌ی خوردن کباب این است که همراه با نان یا برنج، سماق، سبزیجات، لیمو تازه و پیاز مصرف شود تا چهار گروه اصلی غذایی تکمیل گردد. پس هنگام خرید نباید از این مخلفات غافل شوید. در ادامه مطلب طرز تهیه کباب تابه ای در فر را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه کباب تابه ای در فر

مواد لازم

    • گوشت چرخ شده کم چربی: ۶۰۰ گرم
    • پیاز متوسط رنده شده: ۳ عدد بزرگ
    • نمک: به میزان لازم
    • فلفل: به میزان لازم
    • جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه کباب تابه ای در فر

  • گوشت را در ظرف مناسبی ریخته و پیازهای رنده شده را روی آن می‌ریزیم.
  • نمک و فلفل و جوش شیرین را هم اضافه می کنیم.
  • سپس خیلی خوب مواد را ورز می‌دهیم.
  • حدود یک ساعت در یخچال نگهداری می‌کنیم.
  • بعد از یک ساعت تابه ای مناسب یا سینی فر را آماده کرده کمی چرب می‌کنیم.
  • سپس گوشت آماده شده را از یخچال بیرون آورده و در تابه یا سینی فر پهن می‌کنیم.
  • فر را با حرارت ملایم و روی درجه کم روشن می‌کنیم.
  • سپس تابه ای که گوشت در آن است را داخل فر قرار می‌دهیم.
  • وقتی که قسمت زیر کباب طلایی شد (پس از ۱۵ دقیقه چک شود) با کارد آن را برش زده و سپس با کفگیر برش‌های کباب را بر می‌گردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود.
  • پس از آنکه پخت کباب کامل شد، آن را از فر در می‌آوریم.
  • سپس کمی کره به اندازه یک تکه کوچک سر چنگال می‌زنیم و بر روی تمام کباب می‌زنیم و در دیس می‌گذاریم و اطراف آن‌ها را با سبزی تزئین می‌کنیم.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع کباب “طرز تهیه کباب کوبیده مرغ” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه و مزه دار کردن جوجه کباب در فر

طرز تهیه پیتزا ایتالیایی

طرز تهیه لازانیا رژیمی با کدو

پاستا میگو با سس پستو

طرز تهیه کرفس پلو

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه پیتزا بادمجان و سیر

تعداد گیاه‌خواران دنیا هر روز بیشتر می‌شود. در این مطلب برای شما پیتزایی گیاهی آماده کرده‌ایم.

پیتزا بادمجان

پیتزا یکی از معروف‌ترین غذاها‌ست که کم‌تر پیش می‌آید کسی از خوردن آن لذت نبرده باشد. این غذای پر طرفدار و معروف امروزه جای خود را در بسیاری از رستوران‌ها در شهرهای بزرگ و کوچک باز کرده است. پیتزا بادمجان و سیر نوعی از پیتزاها است. در ادامه طرز تهیه پیتزا بادمجان و سیر را در مجله دلتا مطالعه کنید.

پیتزا بادمجان و سیر

مواد لازم

  • بادمجان سرخ شده و خرد شده : ۲ عدد
  • سیر رنده شده : ۴ حبه
  • پیاز رنده شده : ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمسان : ۲۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی بدون تخم : ۲ قاشق غذاخوری(یا یک عدد)
  • جعفری خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری
  • سس گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
  • سس مایونز : ۲ قاشق غذاخوری
  • کره : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • آویشن : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه پیتزا بادمجان و سیر

  •  خمیر را آماده کنید.
  • کمی ته ظرف را چرب کنید.
  •  بادمجان‌ها را که قبلاً سرخ کرده ساطوری نمایید و با کمی سیر رنده شده مخلوط کنید.
  • سپس روی خمیر‌ها می‌ریزیم .
  • گوجه فرنگی را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
  • روی مواد ریخته و پیاز و جعفری را که خیلی خرد شده‌اند را روی مواد فوق بریزید.
  • سس مایونز و گوجه فرنگی را با کره آب شده مخلوط کرده و روی مواد بریزید.
  • سپس پنیر پیتزا پارمسان رنده شده را روی همه مواد به قطر یک سانت می‌ریزیم.
  • در نهایت در فر با حرارت ملایم (۱۵۰) حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طبقه وسط می‌گذاریم.

نگاهی به تاریخچه این پیتزا

اصالت پیتزا مربوط به دو کشور آمریکا و یونان است هر چند هر کدام از این کشورها مدعی می‌شوند که پیتزا متعلق به خودشان است. از این‌ها که بگذریم به این قسمت می‌رسیم که در دهه‌ی ۴۰ میلادی درست زمانی که ایتالیا به اشغال نیروهای آمریکایی درآمد سربازان آمریکایی با غذایی ساده و خوشمزه‌ای آشنا شدند که همیشه در دسترس‌شان بود. این سربازان پیتزا را به عنوان یکی از جدید‌ترین و خارق‌العاده‌ترین غذاها معرفی کردند به طوری که از آن به بعد پخت پیتزا گسترش پیدا کرد.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای فست فودی “اشترودل؛ میان وعده لذیذ اتریشی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه پیتزا ایتالیایی

ران مرغ پنیری؛ ترد و خوشمزه

طرز تهیه لازانیا رژیمی با کدو

طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی

پاستا میگو با سس پستو

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید