مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

خورشت فسنجان با مرغ

خورشت فسنجان از اصیل‌ترین خورشت‌های ایران است که می‌تواند رنگ و بوی زیبایی به سفره شما بیاورد.

خورشت فسنجان با مرغ یکی از لذیذترین خورشت‌های اصیل ایرانی است، این خورشت با گردوی چرخ شده درست می‌شود و طعمی عالی و دلپذیر دارد. این خورشت خوش‌طعم از دیرباز در سفره‌ی ایرانیان وجود داشته است. در ادامه مطلب طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

مواد لازم

  • گردو : ۴۰۰ گرم
  • مرغ : ۴ تکه
  • پیاز : ۱ عدد
  • رب انار : ۵ قاشق غذاخوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : ۲ قاشق برای سرخ کردن
  • زعفران : دم کرده به دلخواه

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

  • ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن به خوبی تفت دهید تا طلایی شود.
  • سپس ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه به آن اضافه کنید و با پیاز مخلوط کنید.
  • بعد از اینکه پیاز به خوبی سرخ شد به آن گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه کنید و به مدت ۳ یا ۴ دقیقه تفت دهید تا گردو روغن بیاندازد.
  • در آخر به آن رب انار و شکر را به اندازه‌ی دلخواه اضافه کنید.
  • مواد را کمی بر روی شعله تفت دهید تا با هم خوب مخلوط شوند.
  • برای اینکه بوی زهم مرغ از بین برود می‌توانید آن را با نمک، فلفل و زعفران دم کرده، طعم‌دار کنید و خوب ورز دهید تا به خورد مرغ برود این کار باعث ایجاد طعمی لذیذ برای مرغ می‌شود.
  • بعد از اینکه مدتی مرغ را خوب مزه‌دار کردیم آن را جداگانه در ماهیتابه تفت بدهید.
  • برای این کار باید دو طرف مرغ به خوبی سرخ شود، اگر شما رژیم غذایی دارید می‌توانید به جای سرخ کردن آن‌ها را آب‌پز کنید.
  • پس از اینکه مرغ‌ها مغز پخت شد، مرغ را به مواد قبلی اضافه کنید.
  • در این مرحله به آن ۶ لیوان آب اضافه کنید و شعله را زیاد کنید.
  • پس از آنکه جوش آمد شعله را کم می‌کنیم و در آن را می‌گذاریم.
  • برای جا افتادن خورشت باید به مدت ۳ یا ۴ ساعت روی شعله کم بگذارید تا بپزد.
  • خورشت فسنجان برای سرو آماده است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با پخت انواع خورشت  “طرز تهیه قنبرپلو شیرازی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه و مزه دار کردن جوجه کباب در فر

طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی

دستور پخت خورشت ریواس

استیک با سس قارچ

طرز تهیه و رازهای خوشمزه شدن ماکارونی با سویا و قارچ

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

دستور پخت خورشت ریواس

این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورشت کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جعفری نیز پخته می‌شود.

خورشت ریواس

خورشت ریواس یکی از مشهورترین انواع خورشت‌های بهاری ترش و خوشمزه است که با ساقه ترش ریواس تهیه می‌شود، ریواس از جمله سبزی‌های کوهی مخصوص فصل بهار است که به‌ صورت طبیعی و دیمی رشد می‌کند و به آبیاری نیاز ندارد ما در این مطلب طرز تهیه این خورشت لذیذ و مقوی را به سبک زنجانی برای شما قرار داده‌ایم؛ در ادامه این مطلب از مجله دلتا طرز تهیه خورشت ریواس زنجانی را بخوانید.

طرز تهیه خورشت ریواس

مواد لازم

  • جعفری : ۷۵۰ گرم
  • نعنا : ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۳ عدد
  • گوشت : ۵۰۰ گرم
  • ریواس : ۵۰۰ گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ریواس

  • ابتدا کمی روغن در تابه بریزید و زمانی که داغ شد، پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه تفت دهید.
  • گوشت را به قطعات متوسط خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
  • ۲۰ دقیقه صبر کنید تا رنگ گوشت تغییر کند و طعم ادویه‌جات را بگیرد.
  • کم‌کم پیازها سرخ می‌شوند و گوشت طعم می‌گیرد و بوی چربی نخواهد داشت.
  • حالا کمی آب به ظرف اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت حسابی پخته شود.
  • ریواس‌ها را پوست گرفته و به تکه‌های ۳-۴ سانتی خرد کنید.
  • ریواس‌ها را در تابه‌ای جداگانه تفت دهید.
  • نعنا و جعفری ساطوری‌شده را نیز جداگانه تفت دهید.
  • در پایان ساعت دوم پخت گوشت، سبزیجات سرخ‌شده را همراه با نمک به خورشت اضافه کنید.
  • ریواس را باید در ۱۵ دقیقه آخر پخت گوشت اضافه کرد وگرنه له می‌شود و شکل خود را از دست می‌دهد.
  • از آن جا که ریواس به اندازه کافی ترشی دارد، افزودن چاشنی آبغوره یا آبلیمو لازم نیست، با این حال اگر خورشت ترش‌مزه دوست دارید کمی چاشنی هم به سلیقه خود اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با پخت انواع خورشت  “طرز تهیه خورشت فسنجان” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

خورشت فسنجان با مرغ

خورشت جوجه غوره بادمجان

طرز تهیه پیتزا ایتالیایی

استیک با سس قارچ

طرز تهیه و رازهای خوشمزه شدن ماکارونی با سویا و قارچ

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

پاستا میگو با سس پستو

پاستا از محبوب‌ترین غذاهای ایتالیا است که در جهان طرفدار دارد در ادامه پاستایی جذاب همراه ما باشید.

میگو از جمله مفیدترین و مغذی‌ترین مواد غذایی سرشار از پروتئین به خصوص برای کودکان و نوجوانان است. از سوی دیگر بسیاری از کودکان طعم میگو را دوست ندارند و از خوردن آن خودداری می‌کنند. این در حالی است که انواع پاستا و ماکارونی به شکل‌های مختلف از جمله فتوچینی غذای محبوب تمام گروه‌های سنی است در ادامه طرز تهیه پاستا میگو با سس پستو را در مجله دلتا بخوانید.

پاستا میگو با سس پستو

طرز تهیه و مواد لازم برای درست کردن سس پستو

  • سیر: ۲ حبه
  • گردو یا بادام زمینی : ۲/۱ فنجان
  • ریحان : ۲ فنجان
  • روغن زیتون : ۲/۱ فنجان
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان دلخواه
  • پنیر پارمزان به میزان دلخواه : (اضافه کردن پنیر پارمزان به سس پستو سلیقه‌ای است)
  • جعفری : در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری خرد شده
  • آب لیموترش : چند قطره

سس پستو از جمله لذیذترین، مقوی‌ترین و البته برخلاف تصور عموم آسان‌ترین سس‌ها برای سرو در کنار انواع پاستا است. برای تهیه سس پستو ابتدا گردو یا بادام زمینی را آسیاب کنید. سایر مواد را در غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید و میکس کنید. در مرحله بعد کم‌کم روغن زیتون را اضافه کنید و هم بزنید. حالا نمک و فلفل سس را اندازه کنید و مواد را حسابی با هم ترکیب کنید.

طرز تهیه پاستا میگو با سس پستو

مواد لازم

  • میگو : ۵۰۰ گرم
  • پاستا فتوچینی : یک بسته کامل
  • اسفناج : ۲۰۰ گرم
  • قارچ : ۲۰۰ گرم
  • کره : ۵۰ گرم
  • سیر : ۳ حبه
  • پنیر پارمزان : ۴/۱ لیوان
  • سس پستو : ۳/۱ لیوان
  • زعفران برای مزه‌دار کردن میگو : به مقدار دلخواه

طرز تهیه پاستا میگو با سس پستو

  • ابتدا میگوها را پاک کنید، بشورید و خشک کنید. بهتر است برای طعم بهتر میگو را با کمی نمک و فلفل و در صورت تمایل کمی زعفران آب شده مزه‌دار کنید.
  • در یک ماهیتابه کمی روغن زیتون بریزید و میگوهای مزه‌دار شده را کمی در آن تفت دهید.
  • ۳ حبه سیر را رنده کنید و در اواسط تفت دادن به میگوها اضافه کنید.
  • زمان تفت میگوها نباید بیشتر از ۵ دقیقه باشد چون میگوها خیلی سریع سفت و لاستیکی می‌شوند. قارچ‌های شسته شده را خرد کنید و در کمی روغن و فلفل سیاه تفت بدهید.
  • در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و وقتی به دمای جوش رسید یک قاشق غذاخوری روغن و کمی نمک داخل آن بریزید.
  • پاستاهای فتوچینی را به همان شکلی که داخل بسته هستند توی قابلمه بریزید. پاستاها در آب باز می‌شوند پس به هیچ‌وجه آن‌ها را خرد نکنید. طبق زمان‌بندی روی بسته پاستاها را بجوشانید.
  • اگر دوست دارید غذای شما نرم‌تر باشد تا ۱۵ دقیقه می‌توانید پاستا را بجوشانید. یک فنجان از آب پاستا را نگه دارید و سپس پاستاهای فتوچینی را با آب سرد آبکش کنید.
  • در یک قابلمه یک فنجان آب پاستا، اسفناج‌های شسته شده و خرد شده، کره، قارچ و میگوهای تفت داده شده را بریزید و با هم مخلوط کنید. یک تا دو دقیقه برای ترکیب شدن مواد کافی است تا زمانی که اسفناج‌ها نرم و پخته و آب پاستا کمی بخار شود.
  • ترکیب فوق را مرتب هم بزنید و بعد از دو دقیقه شعله را خاموش کنید. حالا سس پستو را به مواد فوق اضافه کنید.
  • در مرحله آخر پاستا را به مواد سس پستو و میگو و اسفناج اضافه کنید و به آرامی هم بزنید روی مواد فوق پنیر پارمزان بریزید.
  • پاستا فتوچینی با سس پستو و میگو حاضر است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع پاستا “پاستا آلفردو؛ لذیذ و اشتهاآور” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

ران مرغ پنیری؛ ترد و خوشمزه

طرز تهیه پیتزا ایتالیایی

طرز تهیه لازانیا رژیمی با کدو

طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی

طرز تهیه‌ ناگت مرغ خانگی

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

واویشکا مرغ؛ غذای روسی در آشپزخانه گیلانی

واویشکا مرغ از غذاهای گیلانی است که در کنار برنج سرو شده و به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود.

طرز تهیه واویشکا مرغ

خوراک یا خورشت واویشکا از جمله خوشمزه‌ترین و مشهورترین غذاهای شمالی است. واویشکا غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا می‌توانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ یا حتی از دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. طرز تهیه واویشکا مرغ را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم

  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • سینه مرغ ۳۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • فلفل سبز ۱ عدد
  • آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

واویشکا مرغ

طرز تهیه واویشکا مرغ

  • ابتدا یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید. داخل تابه یا قابلمه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید. بعد از آن که روغن داخل تابه داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که نرم شوند و رنگ آنها تغییر کند. سپس سیرهای رنده شده را نیز به پیازها اضافه کرده و همراه با هم تفت دهید.
  • تکه‌های مرغ را که از قبل شسته و خرد کرده‌اید، به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید و همراه با هم تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها نیز تغییر کند و سرخ شود.
  • ادویه‌های مورد نظر خود از جمله فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به مرغ اضافه کنید تا طعم‌دار شود. به دلخواه می‌توانید از ادویه‌های دیگر مانند آویشن یا کاری نیز برای مزه‌دار کردن مرغ استفاده کنید.
  • گوجه خرد شده (پوره گوجه فرنگی) را نیز به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا همراه با سایر مواد به خوبی ترکیب شود.
  • رب گوجه‌فرنگی را نیز به سایر مواد اضافه کنید تا واویشکای مرغ طعم و رنگ بهتری بگیرد. واویشکا را خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
  • فلفل دلمه‌ای و فلفل سبز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را داخل واویشکا مرغ بریزید تا با سایر مواد آن پخته شوند.
  • کمی آب لیمو به واویشکا اضافه کنید تا بیشتر طعم‌دار شود. سپس زعفران دم‌کرده را به غذا اضافه کنید.
  • نصف پیمانه آب داخل واویشکای مرغ بریزید و در قابلمه را بگذارید تا همه مواد خوب بپزند. حدود ۱۰ دقیقه زمان برای پخت آن کافی است.
  • در تابه‌ای دیگر، سیب زمینی را به صورت نگینی و یا خلالی سرخ کنید. واویشکا را به همراه سیب‌زمینی‌های سرخ شده داخل دیس بریزید و با برنج زعفرانی سرو کنید.

طرز تهیه واویشکا

نکات کلیدی پخت واویشکا مرغ

  • می‌توانید پیازها را به صورت خلالی نیز خرد کنید تا در واویشکا بیشتر دیده شود.
  • اندازه خرد کردن تکه‌های مرغ سلیقه‌ای است. بهتر است آنها را به اندازه دو بند انگشت خرد کنید.
  • برای درست کردن واویشکا معمولا از سینه و فیله مرغ استفاده می‌کنند. اما می‌توانید ران مرغ را نیز استفاده کنید، ریش ریش کرده و با آن واویشکا درست کنید.
  • گوجه‌فرنگی را پوست بگیرید. سپس آن را نگینی خرد کنید. می‌توانید آن را داخل مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید تا پوره شود.
  • به دلخواه می‌توانید کمی نخود فرنگی و هویج پخته شده (نگینی ریز) نیز به واویشکای مرغ اضافه کنید.
  • واویشکا مرغ را می‌توانید هم با برنج و هم به شکل پرسی با نان میل کنید.
  • برای زیباتر شدن شکل واویشکا مرغ، می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را با استفاده از قالب برش به شکل دلخواه قالب بزنید، آن ها را سرخ کنید و به همراه واویشکا مرغ داخل ظرف مورد نظر خود سرو نمایید.
  • می‌توانید در واویشکا مرغ از فلفل دلمه‌ای رنگی استفاده کنید.
  • واویشکا مرغ را می‌توان به صورت خوراک، کمی آبدار درست کرد. یا می‌توان بعد از آن که آب غذا کاملا جمع شد، آن را سرو کرد.
  • روشی دیگر برای درست کردن پیاز واویشکا وجود دارد: ابتدا پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس آن را داخل تابه بریزید تا آب پیاز جمع و نرم شود. سپس کمی روغن به پیاز اضافه کنید. داخل پیاز زردچوبه بریزید و پیازها را با زردچوبه تفت دهید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع خوراک “طرز تهیه خوراک جگر” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه‌ ناگت مرغ خانگی

خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس

طرز تهیه گمج کباب گیلانی

کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

آش اوماج تبریزی؛ خوشمزه و لذیذ

اوماج آشی یا آش اوماج از غذاهای سنتی است که تهیه آن با نوعی پاستای قدیمی باعث شده تا این غذا از سایر آش‌هایی که طعم آن‌ها را تا به حال چشیده‌اید متمایز باشد.

طرز تهیه آش اوماج

آش اوماج یکی از آش‌های سنتی تبریز است. اوماج از ریشه آذری “تکه کردن” گرفته شده است. در زمان‌های قدیم در خطه آذربایجان شرقی با درست کردن گلوله‌های کوچک خمیری از آرد مثل پاستای امروزی برای تهیه این آش استفاده می‌کردند. پخت این آش فقط به تبریز ختم نمی‌شود، بلکه در شهر‌های دیگری مثل همدان و قم نیز این آش را تهیه می‌کنند. با طرز تهیه آش اوماج با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم

  • عدس ۱ پیمانه
  • سبزیجات معطر (ریحان، تره، مرزه) ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۴ عدد بزرگ
  • کره محلی ۲۵ گرم
  • آب قلم (دلخواه) ۱ لیوان
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به میزان کافی
  • نمک به میزان کافی

آش اوماج

طرز تهیه اوماج

برای تهیه اوماج ابتدا آرد را در یک ظرف گود با آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر تقریبا سفت در آید؛ بنابراین در مقدار افزودن آب باید دقت کنید. به خمیر نمک و زردچوبه اضافه کرده و ورز دهید. بعد از خمیر به اندازه گلوله‌هایی کوچک بردارید و در سینی بچینید تا خشک شوند.

طرز تهیه آش اوماج

  • عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید.
  • سبزی‌ها را تمیز کرده و خوب بشویید و وقتی آب سبزی کشیده شد آن را ریز خرد کنید.
  • پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه مناسب با کره در حدود یک دقیقه تفت دهید و به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید.
  • به پیاز‌ها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و سپس عدس‌های خیس خورده را داخل آب و پیاز بریزید تا آب به جوش آید.
  • وقتی آب به جوش آمد سبزی‌ها معطر خرد شده را به  مواد آش بیفزایید؛ می‌توانید از سبزی خشک نیز در این آش استفاده کنید.
  • شعله را کم کنید تا عدس‌ها پخته شوند و اگر درحین پخت عدس آب داخل قابلمه کم بود به آن آب جوش اضافه کنید.
  • بعد از پخت عدس، اوماج‌ها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماج‌ها به هم نچسبند. هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که اوماج‌ها به اندازه کافی باد کنند. سپس می‌توانید آش را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید.

روی آش را می‌توانید با برگ نعناع یا نعنا داغ و ماست تزیین کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با انواع آش “آش گندم ، مقوی و پر خاصیت” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه‌ ناگت مرغ خانگی

دستور پخت آلبالو پلو مجلسی

پاستا آلفردو؛ لذیذ و اشتهاآور

طرز تهیه شیله عدس؛ آش تبریزی‌ها

طرز تهیه سوپ شلغم و جو درمانی برای کرونا

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید