مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

در زبان ترکی دلمه به معنای پر شدن است و به همین دلیل غذاهایی که موادی داخل آن‌ها گذاشته می شوند به دلمه معروفند.

دلمه گوجه فرنگی

دلمه گوجه فرنگی پیش‌غذایی بسیار خوشمزه بوده و جز دستورپخت‌های آشپزی آسان قرار می‌گیرد زیرا طرز تهیه بی‌دردسری دارد که مختص ناحیه خاورمیانه است و با استفاده از گوشت چرخ‌کرده، لپه، برنج و سبزی دلمه درست می‌شود. مواد دلمه را داخل سبزیجاتی مانند بادمجان، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، پیاز و برگ پر می‌کنند؛ بنابراین می‌توانید مواد مورد نظر را داخل سبزیجات مختلف بریزید و چند نوع دلمه درست کنید این کار سفره شما را رنگین‌تر می‌کند. در ادامه طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

مواد لازم

  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
  • برنج: ۲ پیمانه
  • لپه خام: ۳ پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • سبزی خشک شده: ۳ قاشق غذا خوری
  • پیازداغ:۲ قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

  •  در اولین مرحله لپه‌ها را از چند ساعت قبل بگذارید خیس بخورد.
  •  بهتر است که دو الی سه بار آب لپه‌ها را عوض کنید.
  •  بعد از خیس شدن لپه‌ها آن‌ها را در قابلمه‌ای ریخته، مقداری نمک به آن اضافه کنید و سپس بعد از پخته شدن آن را آبکش کنید.
  • همزمان با پختن لپه برنج را نیز که از قبل خیس کرده‌اید و در آب نمک گذاشته‌اید آبکش کنید.(بهتر است برنج نیم پز باشد.)
  • گوشت، پیاز داغ و ادویه‌های گفته شده را با مقداری روغن در تابه‌ای ریخته و سرخ کنید.
  • پس از سرخ شدن مواد لپه و برنج نیم‌پز شده را اضافه کنید.
  • بعد از ۵ دقیقه تفت دادن مواد، سبزی خشک شده( در صورت تمایل سبزی تازه) را نیز به آن اضافه کنید.
  • در تابه‌ای پیاز را با کمی فلفل، نمک، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی تفت دهید و برای رقیق شدن یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
  • برای طعم دار شدن سس مقداری سبزی و آبغوره نیز به آن اضافه کنید.
  • ابتدا گوجه‌فرنگی را از قسمت بالایی برش دهید و داخل آن را خالی کنید.
  • سپس مواد داخل دلمه را با قاشق در گوجه‌فرنگی بریزید و روی آن را با سس بپوشانید.
  • بعد از پر شدن تمام گوجه‌ها از مواد، آن‌ها را در قابلمه‌ای بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا بپزند.
  • پس از گذشت ۱۵ دقیقه دلمه‌های گوجه را بیرون آورده و می‌توانید نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با خواص سیر مطلب “تاثیر سیر در درمان سرماخوردگی” را در مجله سلامتی مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم‌پر

طرز تهیه دلمه به

کشمش پلو با مرغ

دستور پخت آبگوشت قرمه

ته چین تن ماهی؛ غذای متفاوت و آسان

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

پاستا با سس قارچ؛ غذای محبوب ایتالیایی

چند سالی است که پاستا در ایران محبوبیت پیدا کرده که پاستا با سس قارچ لذیذترین پاستا از دید ایرانی‌ها است.

پاستا با سس قارچ

پاستا با سس قارچ غذای ایتالیایی خوشمزه‌ای است که بدون گوشت درست می‌شود و سس خوش‌طعمی دارد این پاستا جز یکی از لذیذترین دستورپخت‌های آشپزی ملل قرار می‌گیرد. سس پاستا نقش مهمی در طعم و مزه این غذا دارد و اصولا یکی از تفاوت‌های پاستاهای مختلف، در سس آن‌ها است. در ادامه طرز تهیه پاستا با سس قارچ را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه پاستا با سس قارچ

مواد لازم

  • پاستا: ۲۵۰ گرم
  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۱ حبه
  • خامه: ۲۰۰ گرم
  • شیر: نصف پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • پنیر پارمزان: در صورت تمایل

طرز تهیه پاستا با سس قارچ

  • پیاز و سیر را ریز رنده کرده و در روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند.
  • قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد کنید و به سیر و پیاز بیفزایید.
  • بلافاصله یک قاشق غذاخوری آبلیمو، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و تفت دهید. حرارت باید به اندازه‌ای باشد که قارچ‌ها آب نیندازند.
  • خامه را با نصف پیمانه شیر مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود. سپس آن را به مخلوط قارچ و پیاز افزوده، مرتب هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود.
  • جعفری خرد شده و کره را به مخلوط بیفزایید و مواد را از روی شعله بردارید.
  • پاستا را در آب در حال جوشی که به آن نمک زده‌اید، بریزید. پس از اینکه پاستا خوب پخت و نرم شد، آن را آبکش کرده و بلافاصله با سس قارچ مخلوط و سرو کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری پنیر پارمزان روی پاستا بریزید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه یک پاستای خوش‌طعم، مطلب پاستا میگو و اسفناج را در مجله آشپزی مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ پاستا ایتالیایی

طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید

طرز تهیه املت مکزیکی؛ املت مقوی و انرژی ‌زا

دستور پخت قیمه اسفناج

طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

کشمش پلو با مرغ

کشمش پلو جز رایج‌ترین پلوهای مخلوط در ایران است که در مازندران بیشتر طرفدار دارد.

کشمش پلو

کشمش پلو یکی از دستورپخت‌های لذیذ و قدیمی آشپزی ایرانی است که هم با مرغ و هم با گوشت چرخ کرده مصرف می‌شود. کشمش پلو گزینه خوبی برای افرادی است که به غذاهای شیرین علاقه دارند. در این مطلب از مجله دلتا طرز تهیه کشمش پلو با مرغ آمده است که ترش‌مزه بودن مرغ و شیرینی کشمش باعث دلچسب‌تر شدن این غذا می‌شود.

طرز تهیه کشمش پلو با مرغ

مواد لازم

  • برنج: ۴ پیمانه
  • مرغ: ۴ تکه
  • کشمش پلویی: ۲ پیمانه
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن: نصف پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  • رب نارنج یا رب انار ترش: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم
  • هویج: در صورت تمایل

طرز تهیه کشمش پلو با مرغ

  • یکی از پیازها را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا طلایی شود. پیاز داغ را پس از سرخ شدن کنار بگذارید.
  • تکه‌های مرغ را با فلفل دلمه‌ای و پیاز خرد شده، نمک، فلفل و ادویه مخلوط کرده، چند ساعت استراحت دهید تا مرغ مزه دار شود.
  • در تابه‌ای مرغ‌های مزه‌دار شده را با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  • سپس رب نارنج یا رب انار را با یک لیوان آب جوشیده رقیق کرده و با پیاز داغ روی مرغ‌ها بریزید.
  • تابه را روی شعله ملایم بگذارید تا مرغ بپزد و آب آن غلیظ شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید مرغ‌های سرخ شده را ریش ریش کنید.
  • برنج را پس از خیس خوردن در آب و نمک، در آب‌جوش بریزید. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش و سپس دم کنید.
  • کشمش را با کره تفت دهید. درصورت تمایل می‌توانید مقداری هویج خلالی هم با کشمش تفت دهید.
  • وقتی برنج دم کشید، مقداری از آن را با کشمش، زعفران و روغن داغ مخلوط کنید.
  • بهتر است از روغن حیوانی استفاده کنید تا غذا لذیذتر شود.
  • در ظرف سرو ابتدا پلوی ساده را کشیده، تکه‌ های مرغ را روی آن بگذارید و از مخلوط کشمش و برنج روی آن بدهید.
  • کشمش پلو را با ماست و خیار یا سالاد شیرازی سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید، مطلب طرز تهیه آلبالو پلو را در آشپزی مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم‌پر

دستور پخت آبگوشت قرمه

طرز تهیه دلمه به

ته چین تن ماهی؛ غذای متفاوت و آسان

آبگوشت بامیه؛ غذای لذیذ و مقوی ایلام

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

دستور پخت آبگوشت قرمه

آبگوشت قورمه یا قورمه سبزی از غذاهای محلی استان همدان است این غذا هم به آبگوشت شبیه است و هم به خورشت قورمه سبزی!

آبگوشت قرمه

اگر به شهر همدان سفر کردید علاوه بر دیدنی‌های تاریخی و طبیعی شهر همدان حتماً از غذاهای لذیذ آن نیز استفاده کنید و تجربه آن را از دست ندهید. یکی از این غذاهای لذیذ که جز آشپزی ایرانی قرار می‌گیرد، قورمه همدان یا قورمه‌سبزی همدانی است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت قرمه سبزی همدانی را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه آبگوشت قرمه سبزی همدانی

مواد لازم

  • سبزی قورمه: ۲۵۰ گرم
  • گوشت گوسفند: نیم کیلو
  • لوبیا قرمز: ۱ لیوان
  • لیمو عمانی: ۴ عدد
  • پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی: ۲ عدد
  • ماست پرچرب: به مقدار لازم
  • زردچوبه، فلفل و نمک: مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت قرمه سبزی همدانی

  • گوشت را در یک تابه نچسب مناسب به همراه استخوان و چربی‌هایش کمی تفت دهید.
  • گوشت را همراه با سبزی، لوبیا چیتی، پیاز سرخ شده، نمک، زردچوبه و فلفل در زودپز ریخته و با تقریبا ۱ لیوان آب اجازه دهید تا بپزند.
  • هسته‌های لیمو عمانی را بیرون بیاورید. سیب‌زمینی‌ها را هم پوست کنده و تکه تکه کنید.
  • لیمو عمانی و سیب‌زمینی را داخل گوشت بریزید، روی حرارت ملایم و متوسط قرار دهید تا کمی پخته شود.
  • پس از پختن مواد، بعد از جوش آخر، ۲ عدد تخم مرغ را جداگانه بشکنید و در غذا مخلوط کرده و هم بزنید.
  • آبگوشت را با ماست ساده و پرچرب میل کنید.
  • سبزی این آبگوشت همان سبزی قرمه سبزی است.

پیشنهاد مطالعه: در بخش ویدئو مجله دلتا “نبرد حیوانات مادر برای بقا” را ببینید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم‌پر

دستور پخت قیمه اسفناج

طرز تهیه دلمه به

طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه دلمه به

دلمه در ایران با نان تازه، انواع ترشی، ماست، سبزی خوردن و دیگر مخلفات سرو می‌شوند. دلمه را می‌توان به صورت کاملا گیاهی نیز طبخ کرد و در مایه آن هیچ مواد گوشتی نریخت. مشهورترین دلمه‌ها در ایران، دلمه برگ مو و دلمه سبزیجات (فلفل، گوجه فرنگی و بادمجان) هستند که در خانه‌ها و مجالس رسمی به عنوان پیش غذا یا یک غذای مجلسی و خوشمزه درست می‌شوند.

دلمه به

شاید اسم دلمه به را خیلی کم شنیده باشید زیرا معمولا مرسوم بوده که این میوه بابت تهیه مربا استفاده شود اما بِه به دلیل خواص زیادی که دارد به گونه‌های مختلف می‌توان آن را تهیه کرد از مربا گرفته تا انواع خورشت و حتی دلمه، همین موضوع است که بِه را در آشپزی ایرانی مهم می‌کند. طرز تهیه دلمه به را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه دلمه به

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • به: ۳ عدد
  • برنج:۳ پیمانه
  • لپه: ۶قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌‌فرنگی: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • پیاز خردشده: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • زرشک و کشمش: به مقدار لازم
  • گردو خردشده: به مقدار لازم
  • آلو خیس خورده: ۶ عدد
  • پودر دارچین: به مقدار لازم
  • جعفری خردشده: به مقدار لازم
  • سرکه و شکر: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه به

  • برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید، سپس در آب جوش بریزید و بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کنید. لپه ها را به مدت ۲ ساعت بپزید و بعد داخل سبدی بریزید.
  • یکی از پیازها را داخل روغن داغ شده تفت دهید. بعد از اینکه نرم و طلایی شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک ریخته و تفت دهید، سپس یک قاشق سوپ‌خوری رب اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
  • در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده، نمک و فلفل هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
  • سر بِه‌ها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چای‌خوری داخل آن‌ها را به آرامی خالی کنید طوری که بِه‌ها سوراخ نشوند. حالا باید داخل بِه‌ها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِه‌ها را بگذارید.
  • پیاز باقی‌مانده را داخل مقداری روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین هم بریزید. آلوهای خیس خورده و گوشت‌های بِه را هم اضافه کنید.
  • در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم اضافه کنید تا سس ملس شود. حدود ۳-۲ لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِه‌ها را داخل آن قرار دهید، طوری که نصف بِه‌ها داخل سس باشد. درِ تابه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بِه ها بپزند.
  • بِه‌ها را همراه با سس داخل ظرف مورد نظرتان بچینید، آن‌ها را بامقداری جعفری خرد شده تزیین و سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با جاذبه‌های گلستان، “نووارا الیا؛ انگلستان کوچک” را در مجله گردشگری مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه ماهی شکم‌پر

دستور پخت قیمه اسفناج

دستور پخت آبگوشت قرمه

دستور پخت مرغ کبابی

طرز تهیه پیتزا رولی پپرونی

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید